Now Reading:
Prvi dan travnja među najhladnijima u povijesti, a ovo jutro najhladnije u ovome tjednu. Izdržite, zatoplit će!
Full Article 2 minutes read

Prvi dan travnja među najhladnijima u povijesti, a ovo jutro najhladnije u ovome tjednu. Izdržite, zatoplit će!

Ovogodišnji prvi dan travnja bio je među najhladnijima u povijesti mjerenja, ponegdje čak i najhladniji, napisao je glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Primjerice, na 5 cm iznad tla je u Karlovcu, Ogulinu i Varaždinu temperatura bila čak -10 °C!

Vakula je dodao da će danas ujutro, u mnogim krajevima i u petak – biti još hladnije pa je i dalje nužna zaštita osjetljivijeg voća i povrća! 
„Srećom, dnevna temperatura zraka bit će u porastu, pa će uz sunčano vrijeme barem postojati uvjeti za mnogima bolje raspoloženje tijekom dana – izolaciji, karanteni i ostalim nevoljama zbog koronavirusa i još koječega unatoč”, napisao je.

Hrvatska danas

Danas će, prema najavama DHMZ-a, biti sunčano, poslijepodne u središnjoj i istočnoj unutrašnjosti uz prolaznu umjerenu naoblaku. Ujutro je tek rijetko moguća kratkotrajna magla, uglavnom po kotlinama i uz rijeke. Vjetar na kopnu slab i mjestimice umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji jugoistočni. U noći i ujutro na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a potom jugozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -7 do -2, na Jadranu uglavnom od 2 do 7, a najviša dnevna između 9 i 14 °C.

Vrijeme narednih dana

Prevladavat će sunčano, na kopnu u petak i subotu povremeno uz umjerenu naoblaku. U petak vjetar većinom slab. U subotu će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak u unutrašnjosti, a na Jadranu umjerena i jaka bura. U petak na kopnu ujutro mraz, a za vikend toplije. Najviša temperatura zraka posvuda u porastu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Jutro će biti hladno, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Danju će sunčano vrijeme podržavati dobro opće stanje. Ne očekuju se tegobe ni kod meteoropata ni kod kroničnih bolesnika.

a.kučić/sjever.hr/hrt/dhmz

02.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.