Now Reading:
Ponos varaždinske industrije među prvima dobio potporu za radna mjesta
Full Article 2 minutes read

Ponos varaždinske industrije među prvima dobio potporu za radna mjesta

Vodeća hrvatska modna i tekstilna kompanija Varteks osigurala je devet milijuna i 200 tisuća kuna potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u korist očuvanja radnih mjesta u tvrtki.

-Odobreni iznos HZZ-a predstavlja 100 posto troška neto minimalne plaće za radnike, a odnosi se na plaće za ožujak, travanj i svibanj – priopćili su iz Varteksa.
Odluci HZZ-a prethodila je pozitivna ocjena Varteksovog zahtjeva od strane Zavoda. Podsjetimo, pravo na novčane potpore za očuvanje radnih mjesta ugroženih krizom zbog širenja koronavirusa imaju, među ostalim, tvrtke iz radno intenzivnih djetalnosti unutar prerađivačke industrije tekstila, odjeće, obuće, kože, drva i namještaja, piše portal Novac.

Neki od kriterija HZZ-a za odobravanje potpore tvrtki su pad prometa, otkazivanje ugovorenih poslova i narudžbi, kao i nemogućnost nabave sirovina, repromaterijala, alata i sirovina.

varteks

Hrvatski zavod za zapošljavanje obvezao se obraditi zahtjeve poslodavaca za odobrenje novčane potpore za očuvanje radnih mjesta u roku od deset dana po primitku zahtjeva. Zavod jamči isplatu dodijeljenih sredstava do 15. u mjesecu za prethodni mjesec, piše Novac.
Prema podacima od 31.ožujka ove godine, zahtjev za spomenute potpore podnijelo je oko 60 tisuća tvrtki s oko 360 tisuća zaposlenih.

www.sjever.hr/novac.hr

02.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.