Now Reading:
KOPRIVNICA: “Paketić spasa” za 400 obitelji u 11 općina
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNICA: “Paketić spasa” za 400 obitelji u 11 općina

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi projekt financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 64 tisuće kuna.

Osnovni cilj projekta je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 općina, a ugovorom su odobrena sredstva za 400 paketa koje su na kućne adrese korisnika zajamčene minimalne naknade, dostavili predsjednici općinskih društava Crvenog križa i volonteri u 11 općina na području djelovanja koprivničkog Društva Crvenog križa.

Paketi su obuhvaćali osnovne prehrambene namirnice: brašno, ulje, sol, šećer, rižu, tjesteninu, konzerviranu hranu i juhe u vrećici te šampon, sapun, prašak za rublje i toaletni papir. Kako građani Koprivnice, koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt „Paketić spasa“ pridonio je dodatnoj pomoći u hrani stanovnicima kojima ćemo barem malo olakšati ovu tešku svakodnevicu te tako uljepšati uskrsne blagdane onima u potrebi, poručuju u koprivničkom Crvenom križu.

www.sjever.hr 02.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.