Now Reading:
Gradsko društvo Crvenog Križa Krapina pomaže u ovim iznimnim okolnostima
Full Article 2 minutes read

Gradsko društvo Crvenog Križa Krapina pomaže u ovim iznimnim okolnostima

U ovoj kriznoj situaciji djelatnici GDCK Krapina provodi brojne aktivnosti kojima pomažu građanima.

Djelatnici koji provode usluge pomoć u kući i Žene za Zagorje obilaze svakodnevno korisnike usluga pomoć u kući prema dosadašnjim rasporedima, bez ulaska u kuću korisnika i kontakta direktno sa samim korisnikom. Provode se usluge dostave namirnica, dostava lijekova i plaćanja režija, te eventualno prijevoz do liječnika ili na vađenje krvi (prema prethodnom dogovoru sa liječnikom). Pomoćni radnik obavlja usluge izvan kuće korisnika. Djelatnici su prošli kratku edukaciju, opremljeni su maskama, rukavicama i dezinficijensima.

GDCK je uspostavilo SOS liniju na br. 091/603-6667 za starije građane koji su u potrebi, a nemaju bliskog člana obitelji da im pomogne kao i SOS telefon 091/199-5005 za psihosocijalnu podršku za osobe u izolaciji.

Od 6. do 10.4.2020. priprema se akcija darivanja krvi koja će se provesti prema uputama Hrvatskog Crvenog križa.

Socijalna samoposluga GDCK Krapina radi četvrtkom od 12 do 14 h, prema novim mjerama zaštite zdravlja zaposlenika i korisnika.

Od 25. ožujka GDCK Krapina dostavlja namirnice i osobama koje su u samoizolaciji i pozitivne su na COVID-19. Dostavu do njihovog kućnog praga vrši poseban tim u kojem su djelatnici koji vrše dostavu samo toj populaciji. Mjere zaštite djelatnika i korisnika su na najvišoj razini u skladu s naputcima Zavoda za javno zdravstvo KZŽ.

Iz Grada Krapine zahvaljuju GDCK Krapina na velikoj pomoći građanima!

sjever.hr

27.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.