Now Reading:
Nakon snijega dolazi sunce (za vikend)
Full Article 2 minutes read

Nakon snijega dolazi sunce (za vikend)

Prema prognozi DHMZ-a danas u većini krajeva pretežno oblačno, mjestimice uz oborinu. U unutrašnjosti povremeno snijeg, osobito u gorju. U središnjoj Hrvatskoj snijeg će prelaziti u susnježicu i kišu, dok će istok uglavnom biti suh. Povremene slabe kiše bit će i na Jadranu i to uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare ponegdje olujna, podno Velebita i orkanska. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na Jadranu od 3 do 8, a maksimalna između 2 i 7, na Jadranu 9 i 16 °C.

Biometeorološke prilike će ostati slične kao i prethodnog dana u većem dijelu Hrvatske. Reumatičari, bolesnici od krvožilnih i plućnih bolesti se upozoravaju na zaštitu od hladnoće pojačane jakim vjetrom, čak i na krajnjem jugu Jadrana gdje će temperatura zraka najviše porasti u odnosu na prethodni dan. Kod meteoropata bi danju koncentracija i raspoloženje mogli slabjeti, a kasnije noću bi mogli imati slab san.

U petak u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj djelomice, a na Jadranu i predjelima uz njega pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, u gorju i snijeg. Za vikend sunčanije, no ne i sasvim stabilno, pa u subotu prijepodne malo kiše može pasti na jugu Dalmacije, a u nedjelju u sjevernim dijelovima unutrašnjosti. Umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar će oslabjeti, kao i umjerena i jaka bura koja će u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u osjetnom porastu.

sjever.hr / DHMZ

26.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.