Koprivnička Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ varaždinskom fakultetu posudila 3D printer za printanje zaštitnih vizira za liječnike

Knjižnica je zatvorila svoja vrata za korisnike, ali nije pasivni promatrač društvenih zbivanja već prati događanja i osmišljava usluge temeljene na novim tehnologijama kako bi nastavila pružati barem dio usluga i na taj način zadovoljila neke od potreba svojih korisnika.

Ovaj put koprivnička knjižnica je otišla i korak dalje i aktivno se uključila u akciju Hrvatskog studentskog zbora posudivši 3D printer Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu kako bi ga njihovi studenti koristili u printanju zaštitnih vizira za liječnike.

Na ovaj način 3D printer, koja se inače koristi za edukaciju, će se koristiti za proizvodnju pomagala za zaštitu liječnika od koronavirusa na što su u knjižnici izuzetno ponosni jer na skroman način mogu dati svoj obol u sprečavanju njegovog širenja.

Ovim putem pozivaju sve one koji su u mogućnosti da Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu doniraju materijal potreban za printanje vizira.

sjever.hr

26.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.