Now Reading:
Vugrin podsjeća građane: Za kretanje unutar općine ili grada nije potrebna propusnica
Full Article 2 minutes read

Vugrin podsjeća građane: Za kretanje unutar općine ili grada nije potrebna propusnica

Otkad se ograničilo kretanje građana, odnosno počelo s izdavanjem propusnica za kretanje izvan mjesta prebivališta, javili su se i brojni problemi. Stoga su i u Stožeru civilne zaštite Varaždinske županije odlučili objaviti dodatna pojašnjenja građanima:

„Vezano na brojna pitanja uz propusnice niže navedeno su upute:
-za putovanje na posao i s posla propusnice izdaju odgovorne osobe pravnih subjekata, dakle poslodavci
-za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb – propusnice izdaju njihovi liječnici obiteljske medicine
-za ostale stvari koje spadaju u kategoriju vitalnih obiteljskih razloga, a u koje spada skrb o roditeljima ili djeci – propusnice izdaju nadležni lokalni stožeri civilne zaštite
 
Dakle, prema mjestu prebivališta postoje gradski i općinski stožeri civilne zaštite, a podatke o njima možete dobiti u vašim gradskim i općinskim službama. Vezano za ograničenja, odnosno uvjete izdavanja propusnica napominjemo prije svega da je cilj uvođenja propusnica ograničavanje kretanja u svrhu suzbijanja epidemije.
 

-Kao Županijski stožer tražili smo vođenje evidencije iz razloga da nemamo nekontrolirano izdavanje nesuvislih propusnica upravo zato da to izdavanje bude kontrolirano, provjerljivo, ali i da imamo mogućnost putem OIB-a provjeriti krše li se uvjeti samoizolacije. – napominje načelnik županijskog stožera CZ Robert Vugrin.
 
Vezano za kretanje mještana unutar općine ili grada – za kretanje unutar općine ili grada NIJE potrebna propusnica, no kretanje je ograničeno na područje unutar kojeg je moguće osigurati nabavku nužnih prehrambenih artikala ili lijekova – dakle mještani iz južnih prigradskih naselja mogu sve potrebno nabaviti u južnom dijelu grada, tipa južne gospodarske zone i nema potrebe za kretanjem u drugi dio grada i to će policija kontrolirati. Isto vrijedi i za Općine.
Policija će priznavati i propusnice koje mještani mogu pokazati digitalno na svojim mobitelima – dakle preporuka je da se stožeri organiziraju da se zahtjevi predaju putem interneta i isto tako preuzmu.
Svaka propusnica mora sadržavati osnovne informacije – izdavatelj, ime i prezime korisnika i oib, svrhu izdavanja, relaciju kretanja i rok važenja.
 
Sve  ove mjere imaju jedan osnovni cilj i tražimo od svih mještana da se u tu svrhu i pridržavaju svih naputaka”, ističu iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

www.sjever.hr

25.03.2020.
 

Input your search keywords and press Enter.