Now Reading:
POMOĆ GOSPODARSTVU Marić otkrio kada kreće isplata minimalnih plaća
Full Article 2 minutes read

POMOĆ GOSPODARSTVU Marić otkrio kada kreće isplata minimalnih plaća

Poreznici su za mjeru odgode plaćanja poreza u prvom danu zaprimili oko 2.000 prijava, a za mjeru financiranja minimalne plaće Ministarstvu rada i mirovinskog sustava do sada se prijavilo oko 14.000 poduzetnika za 71.000 radnika.

Ove je podatke sinoć iznio ministar financija Zdravko Marić, piše Slobodna Dalmacija.
-Za mjeru financiranja minimalne plaće, prema najnovijim podacima ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića, do sada se javilo oko 14.000 poduzetnika za 71.000 radnika – istaknuo je Marić gostujući u “Temi dana” HRT-a. 

-Prve isplate idu već od četvrtka, dogovorili smo da svaki dan za idući dan dolaze zahtjevi u Državnu riznicu. Ta sredstva, kada smo planirali proračun, nismo osigurali, ali svih tih četiri, danas već govorimo o pet milijardi kuna, a mislim da bi moglo biti i više od toga u ova tri mjeseca, mi ćemo osigurati – poručio je ministar financija. 

Među Vladinim mjerama pomoći gospodarstvu je i mjera financiranje stopostotnih troškova neto minimalne plaće po zaposlenom. Trajanje mjere je tri mjeseca, od 1. ožujka do 31. svibnja, a iznos potpore iznosi 3.250 kuna po zaposleniku, podsjeća Slobodna Dalmacija.

Ministar financija je istaknuo i kako će novi izvor likvidnosti za mikro poduzetnike biti krediti HAMAG BICRO-a do 25 tisuća eura, za male, srednje i velike tu je HBOR samostalno, ali i u kombinaciji s komercijalnim bankama odnosno radi se i na shemi da banke prolongiraju, uvedu moratorij na otplate određenih kreditnih obveze i poduzetnicima i građanima.

Uz reprogram obveza, radimo i na kreditnim linijama za likvidnost, rekao je Marić, dodajući kako je ideja i da se pokuša dobiti što više EU sredstava i europskih shema, kako bi sredstva HBOR-a i banaka bila što povoljnija. 

OVDJE pročitajte cijeli članak

www.sjever.hr/slobodnadalmacija

25.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.