Now Reading:
Drugi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurskoj županiji – pacijent je u lošijem stanju, ali nije životno ugrožen
Full Article 2 minutes read

Drugi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurskoj županiji – pacijent je u lošijem stanju, ali nije životno ugrožen

Jutros u 8 sati Stožer civilne zaštite Međimurske županije zaprimio je informaciju kako je na području Međimurske županije i druga osoba s pozitivnim nalazom na COVID-19, rekao je na konferenciji za medije župan Matija Posavec.

– Osoba je od nedjelje hospitalizirana na Odjelu infektologije Županijske bolnice u Čakovcu. Shvatite nas da ne smijemo otkriti identitet zaražene osobe, ali ono što vam možemo potvrditi je da osoba radi u javnom sektoru, u sustavu kontrole i nadzora državnih granica i zarazila se najvjerojatnije prilikom obavljanja svog posla. Do 17. ožujka osoba je radila, od 18. ožujka, kako imam informacije, osoba je u samoizolaciji. Hospitalizirana je u nedjelju, 22. ožujka i dalje je u bolnici – pojasnio je župan te dodao da je osoba dva puta testirana na virus. Prvi je nalaz bio negativan, a nakon što su se razvile komplikacije radio se drugi nalaz koji je pozitivan.

– Nadležna epidemiološka služba ZZJZ provodi sve potrebne radnje oko obuhvata svih kontakata. Svi moramo biti na iznimnom oprezu, u novom smo režimu života, poštujte higijenske navike i suzdržavajte se od javnih okupljanja – naglasio je međimurski župan.

Novozaražena osoba u lošijem je stanju, ali nije životno ugrožen i nije na respiratoru, već je razvio simptome upale pluća, naglasio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak.

– Obojicu smo primili u nedjelju, imaju svoje izolacijske sobe i nisu bili u neposrednom kontaktu – dodao je o dvojici zaraženih ravnatelj bolnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Josip Grivec rekao je kako su u stalnoj komunikaciji s nacionalnim Stožerom i redovito šalju prijedloge.

– Imamo informacije da neke veće tvrtke teško zadovoljavaju uvjete sigurne zaštite u svom radnom procesu te smo u tom smislu poslali prijedlog da razmotre tu situaciju te da donesu odgovarajuće mjere – rekao je Grivec te dodao da su zagušeni pitanjima za izdavanje propusnica iako je jasno naglašeno da ih izdaju jedinica lokalne samouprave.

m.furlan/sjever.hr 25.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.