Now Reading:
U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, prva potvrđena izliječena osoba 
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, prva potvrđena izliječena osoba 

Vugrin

-U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata nemamo potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dapače mogu izvijestiti o tome da imamo potvrđenu prvu izliječenu osobu, pa je zadnje točno stanje da smo u Varaždinskoj županiji do sada imali 14 potvrđena zaražena od kojih je jedna izliječena i otpuštena kući, a 13 ih je još zaraženo i nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin. – rekao je načelnik stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.
 
“Obzirom na objave nekih portala koji objavljuju druge podatke, želimo napomenuti da su jedine mjerodavne i službene informacije one koje objavljuje Stožer civilne zaštite Varaždinske županije svakog dana, a te iste informacije se prosljeđuju u nacionalne stožere.
 
Pod mjerom samoizolacije imamo i dalje preko 900 osoba, pri čemu treba naglasiti da se kod 82 osobe radi o kontaktima zaraženih dok se kod ostalih osoba radi o preventivno izdanim rješenjima jer su se vratili iz zemalja koji imaju status opasnog područja.  PU varaždinska javlja da je u protekla 24 sata proaktivno provjerila 353 osobe drže li se mjera samoizolacije, a nepridržavanje je potvrđeno za njih 8 – time je ukupni broj kršenja porastao na 32. 

Vezano za izdavanje propusnica koje je otvorilo mnogo pitanja kod građana naše Županije napominjem da je Županijski stožer danas donio odluku o izdavanja propusnica, a koje pobliže objašnjavaju način izdavanja i vođenja evidencije te se time i policiji pojednostavljuje mogućnost provjere opravdanog napuštanja mjesta prebivališta. Odluka je proslijeđena svim lokalnim stožerima civilne zaštite koji su je dužni objaviti na svojim službenim stranicama, a proslijeđena je i predstavnicima medija. 
 
-Želim i ovim putem obavijestiti javnost da sve odluke koje donosi Stožer civilne zaštite RH, koje su dužni preuzeti i provoditi županijski i lokalni stožeri civilne zaštite imaju jedan OSNOVNI CILJ, a to je zaustaviti širenje epidemije na našem području i time izbjeći scenarije kakvi se na žalost događaju u zemljama u neposrednom okruženju. Od svih građana tražimo da se pridržavaju svih do sada komuniciranih mjera uputa i preporuka, a zbog dobrobiti i zdravlja svih nas. – zaključio je načelnik Vugrin”, ističe se u priopćenju Stožera.

www.sjever.hr

24.03.2020. 

Input your search keywords and press Enter.