Now Reading:
Općina Bedekovičina snažno kreće u razvoj turizma – glavni preduvjet, rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na Bedekovčanskim jezerima, ostvaren
Full Article 3 minutes read

Općina Bedekovičina snažno kreće u razvoj turizma – glavni preduvjet, rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na Bedekovčanskim jezerima, ostvaren

Općina Bedekovčina ima veliki potencijal na području turizma gdje svakako treba istaknuti Bedekovčanska jezera gdje je planiran razvoj  sportsko – rekreativnog centra s turističkim sadržajima. Prema svemu sudeći ti planovi bi uskoro mogli krenuti s realizacijom budući je kupnjom Restorana Jezera u stečajnom postupku nad tvrtkom Zagorje d.o.o. u stečaju, Općina Bedekovčina, nakon dugogodišnjeg rješavanja pravno – imovinskih odnosa, konačno postala vlasnik cijelog kompleksa restorana. Sve je to preduvjet da se veliki turistički potencijal krene i ostvarivati.

Načelnik Općine, Darko Ban, najavio je da će odluku o daljnjim planovima donijeti u razgovoru i dogovoru sa svojim suradnicima te Općinskim vijećem u skladu s predviđenom zakonskom procedurom. Konačni cilj je daljnji gospodarski i turistički razvoj općine na korist i dobrobit njenih mještana. Načelnik ne krije zadovoljstvo konačnim rješavanjem ove situacije budući je, rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na Bedekovčanskim jezerima kao preduvjet za njihovu revitalizaciju,  bilo i jedno od njegovih obećanja dano žiteljima Općine Bedekovčina.

-Ponosan što sam sa svojim suradnicima uspio riješiti navedenu problematiku, čime je Općina konačno postala vlasnik cijelog kompleksa restorana. Ostvarili smo pravo upisa vlasništva nad šetnicama te ukinuli status javnog dobra nad vodama, a nadam se da će Ministarstvo državne imovine uskoro riješiti i naš zahtjev za upravljanjem vodama s obzirom na to da smo isti predali još 2015. godine – objasnio je načelnik Ban.

Da u Općini ozbiljno rade na razvoju turizma potvrđuje i izrada, koja je u tijeku,  Strategije razvoja turizma. Kada se on usvoji, Općina će po prvi puta imati strateški dokument koji predstavlja jasan smjer Općine na području razvoja turizma u cilju gospodarskog razvoja.

-Razvoj turizma uvelike će doprinijeti razvoju ukupnog gospodarstva. Naime, kvalitetan turistički sadržaj na sebe veže i nova zapošljavanja, naši OPG-ovi mogu plasirati svoje proizvode odnosno svoju ponudu. Osim turista izvana svi ti sadržaji podići će kvalitetu života u našoj sredini i za same mještane Općine – zaključio je Ban.

Inače, na Bedekovčanskim jezerima već se održavaju manifestacije koje privlače veliki broj posjetitelja. Riječ je o manifestaciji „Skok u jesen” u organizaciji Bedekovčanske udruge mladih i „Ljeto na Bajerima”. Te su manifestacije stigle kao rezultat osnivanja Turističke zajednice Srce Zagorja zajedno sa Zabokom, Pregradom, Krapinskim Toplicama te Svetim Križem Začretjem.

-Već sada smo pokazali da znamo osmisliti i organizirati kvalitetne turističke sadržaje. Rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na Bedekovčanskim jezerima, zatim donošenje Strategije razvoj turizma i sve ono što će nakon toga uslijediti stavit će zasigurno našu Općinu na turističku kartu ovog dijela Hrvatske – najavio je načelnik Općine Darko Ban.

s.kalajdžija/sjever.hr 07.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.