Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA 1,7 milijuna kuna za udruge civilnog društva
Full Article 2 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA 1,7 milijuna kuna za udruge civilnog društva

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u ponedjeljak je potpisao ugovore o dodjeli 1,73 milijuna kuna financijskih potpora udrugama civilnog društva koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije.

– Naša kultura, naša povijest, naš jezik, rad sa djecom na tehničkom i sportskom sadržaju su nemjerljivi – rekao je župan Kolar naglasivši kako su ove godine povećali sredstva za udruge.

– Pokušavamo tim udruga biti potpora. Udruge se javljaju na europske natječaje i nisu samo pasivni promatrači, one su aktivne i traže i druge modele financiranja i to je pohvalno. Za sljedeću godinu planiramo dodatno nagrađivati upravo one koje povlače sredstva iz europskih fondova jer to znači da su aktivni – istaknuo je Kolar dodavši kako se desetljećima provodila kriva praksa potpomaganja onih loših koji su propadali, a na kraju su ionako propali, a da se taj novac uložio u one koji su dobri, inovativni, koji ulažu i istražuju, rezultati bi bili još bolji.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Krapinsko-zagorska županija za područje kulture, sporta i tehničke kulture u proračunu za 2020. godinu izdvojila 5,5 milijuna kuna.

– Posebno nas veseli što iz godine u godinu za to područje izdvajamo više i planiramo više jer su to tri područja koja su nam izuzetno bitna – naglasila je zamjenica župana.

Potpisivanju je nazočila i i pročelnica Upravnog odjela KZŽ za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec naglasivši da su sredstva dobile one udruge koje mogu svojom realizacijom zadovoljiti potrebe određenog područja Krapinsko-zagorske županije.

Financijska sredstva dobili su Sportska zajednica KZŽ – 1.000.000,00 kn, Županijski školski sportski savez KZŽ – 300.000,00 kn, Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih udruga KZŽ – 150.000,00 kn, Povijesna županijska postrojba (Keglevićeva straža) – 130.000,00 kn, Zajednica tehničke kulture KZŽ – 80.000,00 kn, Kajkaviana – 70.000,00 kn.

m.furlan/sjever.hr 02.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.