Now Reading:
U Galeriji Koprivnica otvorena izložba “Avari i Slaveni sjeverno od Dunava”
Full Article 1 minutes read

U Galeriji Koprivnica otvorena izložba “Avari i Slaveni sjeverno od Dunava”

U prostoru Galerije Koprivnica, u petak 28. veljače, svečano je otvorena slovačka izložba „Avari i Slaveni sjeverno od Dunava“.

Radi se o prvoj od dvije izložbe u sklopu izložbenog ciklusa „Avari i Slaveni“ koja je do sada bila predstavljena u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Ciklus se sastoji od dvije izložbe – „Avari i Slaveni sjeverno od Dunava“ i „Avari i Slaveni južno od Drave“. Na izložbi je predstavljena materijalna ostavština Avara i Slavena iz razdoblja između sredine 6. i sredine 9. stoljeća.

Okupljenima se na otvorenju izložbe s nekoliko prigodnih riječi obratila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž uz koju je bio nazočan i pročelnik Dario Jembrek. Ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin u kratkim je crtama opisao postav izložbe dok je posebnu čast da otvori izložbu imala posebna gošća, zamjenica veleposlanika Slovačke Republike u Zagrebu, gospođa Zuzane Chude.

Izložba se može razgledati do 22. ožujka 2020. godine nakon čega će ju zamijeniti izložba „Avari i Slaveni južno od Drave“ kao drugi dio istog izložbenog ciklusa.

sjever.hr 01.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.