Now Reading:
Međimurski pjevači uspješni u Puli – dva zlata i dva srebra
Full Article 2 minutes read

Međimurski pjevači uspješni u Puli – dva zlata i dva srebra

slavenski zbor pula

U subotu, 22. veljače 2020. u Domu hrvatskih branitelja u Puli, održano je 2. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova “Istria cantat” u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, Mješovitog zbora Cantus PoPuli te Udruge za očuvanje spomena na istarske skladatelje.

U 8 kategorija prijavilo se 28 zborova iz Hrvatske i Slovenije. Pjevačice i pjevači pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, s dirigenticom Senkom Bašek-Šamec, izveli su programe u dvije kategorije te u obje postigli izvrsne rezultate: u kategoriji A2 – klasična zborska glazba – slobodan program, s 25.17 bodova, osvojili su zlato 5 i proglašeni pobjednicima kategorije. U kategoriji B1 – folklorna zborska glazba – zadano djelo, osvojili su 26.33 boda, zlato 6, i opet izašli kao pobjednici kategorije.

Uz navedeno, zbor je osvojio i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela temeljenog na idiomu istarske ljestvice i čakavštini za skladbu Dušana Prašelja “Trešete“, a dirigentici je pripala posebna nagrada za umjetnički dojam, koju je dobilo još nekoliko dirigenata.

Kao pobjednici u dvije kategorije, zboraši Slavenskog su i odmjerili snage s još tri zbora u pripetavanju za Grand Prix koji je naposljetku pripao Vokalnom sastavu Asante iz Zagreba.

Vesele-Međimurke

Uz zlata zbora Slavenski, u Međimurje stižu i dvije srebrne plakete – jednu je osvojio Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća 20,67 srebro 10, čiji je dirigent Branimir Magdalenić,a drugu su osvojile pjevačice Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci iz Čakovca 17,83 srebro 7, predvođene svojom voditeljicom Lanom Cvrtila.

Vrhovski-Pula

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 25.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.