Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Očekuje nas zahladnjenje, ali i kiša, susnježica i snijeg
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Očekuje nas zahladnjenje, ali i kiša, susnježica i snijeg

Nedjelja je u nekim dijelovima Hrvatske bila doista topla, kao što su prognostičari i najavljivali, ali drugdje baš i nije. Novi tjedan počinje dobro, ali uskoro stiže snažna promjena vremena

Prema najavama DHMZ_a, danas će u unutrašnjosti biti umjereno i pretežno oblačno, a tijekom noći i jutra rijetko može pasti malo kiše. Poslijepodne su moguća sunčana razdoblja. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a više će oblaka biti na sjevernom dijelu, prijepodne. Umjeren do jak jugozapadni vjetar u noći će okrenuti na slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu će puhati bura, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Prema večeri vjetar u okretanju na umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo.
Najniža temperatura zraka uglavnom do 4 do 9, a najviša između 12 i 17 °C.

Vrijeme u nastavku tjedna

Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. U utorak će kiše biti uglavnom u gorju te na sjevernom dijelu Jadrana, a u srijedu i drugdje, bit će česta, lokalno i izražena. Na Jadranu će biti i pljuskova s grmljavinom, a uz zamjetni pad temperature zraka u drugom dijelu dana kiša će prvenstveno u gorju mjestimice prelaziti u susnježicu i snijeg. U četvrtak ujutro postupni prestanak oborine, prvo na zapadu. U utorak umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo. U srijedu će u unutrašnjosti okrenuti na sjeverni, a na Jadranu jugozapadni vjetar. U četvrtak umjeren sjeverozapadnjak.

Temperatura u padu, a najhladnije će biti u srijedu, kada će dnevna temperatura pasti za čak 10 stupnjeva.
U srijedu te u noći na četvrtak snijeg je moguć i na varaždinskom području, najavljuje DHMZ.
Od petka, svakoga dana sve toplije.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Manje tegobe mogu se javiti kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika. Preporuča se izbjegavanje suvišnih napora.

www.sjever.hr/dhmz

24.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.