Now Reading:
Posavec: Želimo iz županijskog proračuna biti podrška svima onima koji imaju nove ideje i programe te koji žele stvarati prezentaciju Međimurja
Full Article 4 minutes read

Posavec: Želimo iz županijskog proračuna biti podrška svima onima koji imaju nove ideje i programe te koji žele stvarati prezentaciju Međimurja

potpore u turizmu medjimurje (4)

Međimurska županija i ove će godine dijeliti bespovratne potpore u turizmu te sufinancirati manifestacije u 2020. godini, a javni pozivi otvoreni su od sutra, 25. veljače do 25. ožujka.

– Kada govorimo o međimurskom turizmu, onda govorimo o najkvalitetnijoj destinaciji kontinentalnog turizma prema ocjeni Hrvatske turističke zajednice, o regiji koja je višestruka dobitnica europske destinacije izvrsnosti prema ocijeni europske komisije i govorimo o brojkama koje i s početkom 2020. bilježe rast od 5% u odnosu na 2019., a 2019. je bila u postocima koji su dvoznamenkasti u odnosu na godinu prije – uvodno je rekao župan Matija Posavec naglasivši kako međimurski turizam raste iz godine u godinu i na tome će ustrajati i dalje.

potpore u turizmu medjimurje (4)

Dodao je i kako je ključ rasta broja noćenja novi i zanimljivi sadržaji koje Županija ne može sama nuditi te tu dolaze partneri, ljudi koji se bave turizmom, ugostiteljstvom, koji organiziraju manifestacije, a upravo je to cilj natječaja koji se raspisuje.

– Želimo iz županijskog proračuna biti podrška svima onima koji imaju nove ideje, programe i koji žele stvarati prezentaciju Međimurja kao jedne županije koja je iznimnih prirodnih vrijednosti, povijesti, kulturne baštine, ali i županije u kojoj se može naći za svakoga ponešto – istaknuo je Posavec.

Osvrnuo se i na nekoliko aktualnih projekata koje županija provodi poput završetka Muzeja prirodne baštine u Križevcu, završetka revitalizacije poučne staze na području Martina na Muri te projekt ulaganja u cikloturizam na području Svete Marije, a očekuje se i početak projekta gradnje vidikovca na Mađerkinom bregu.

– Pozivam sve naše sugrađane da se jave na natječaj. Ideje koje smo do sada imali bile su odlične, a nama će biti čast sufinancirati i stvarati još bolje brojke u našem turizmu – zaključio je međimurski župan.

Zamjenica župana Sandra Herman rekla je kako se ovaj projekt potpora u turizmu provodi od 2011. godine, a dosad je uloženo preko 2 milijuna kuna iz čega su proizašla 84 nova turistička proizvoda.

– Počeli smo s 200 tisuća kuna, u ovoj godini to je 400 tisuća, dakle poduplali smo sredstva kojima sufinanciramo projekte. Svi ovi projekti u skladu su sa Masterplanom razvoja međimurskog turizma. To je jedan strateški dokument koji je obuhvatio temeljne odrednice razvoja međimurskog turizma i mjere aktivnosti. Od 27 navedenih mjera, Međimurska županija nositelj je njih 14 koje su i dio javnog poziva. Pozivam sve koji će kandidirati da se nađu u jednoj od ovih 14 mjera jer su one jedan od osnovnih uvjeta – istaknula je zamjenica župana.

potpore u turizmu medjimurje

Voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula rekao je kako su sredstva namijenjena podizanju kvalitete postojeće turističke ponude, aktiviranju nekih novih dosad neiskorištenih turističkih potencijala i stvaranju novog turističkog proizvoda te promociji Međimurja kao atraktivne turističke destinacije.

– Svi prijavitelja do sada su dobro iskoristili sredstva i to se vidi i u kvaliteti naših događanja koja svake godine rastu i imaju sve veći broj posjetitelja. Naša je procjena, temeljena na izvješćima organizatora, da je do sada u zadnje tri godine manifestacije posjetilo oko milijun posjetitelja – rekao je Grula te dodao kako manifestacije doprinose vidljivosti Međimurja kao turističke destinacije.

Javni pozivi za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske te za sufinanciranje manifestacija na području Međimurske županije u 2020. godini otvoreni su od 25.2. do 25.3., a svi detalji nalaze se na web stranici Županije te Turističke zajednice Međimurske županije.

potpore u turizmu medjimurje
potpore u turizmu medjimurje

m.furlan/sjever.hr 24.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.