Now Reading:
MALI BUKOVEC „Donald Trump” preuzeo vlast od načelnika Markovića
Full Article 2 minutes read

MALI BUKOVEC „Donald Trump” preuzeo vlast od načelnika Markovića

Među mjestima koja čuvaju i njeguju fašničku tradiciju je i Mali Bukovec u kojem je u nedjelju održana tradicionalna, ove godine 16. fašnička povorka.

U velikoj su maskiranoj povorci bili mališani Dječjeg vrtića „Krijesnica” i njihovi roditelji, ali i ostali mještani, a nakon „napornog” hoda ulicama, svi su zajedno uživali u okrepi u Društvenom domu.

Ipak, prije fašničke zabave, općinski načelnik Darko Marković nije imao druge, nego predati maškarama vlast i ključeve općinske zgrade.
-Općina Mali Bukovec je ove godine imala čast ključeve predati predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj supruzi Melaniji i nadam se da će, budući da je Amerika najbogatija na svijetu, općina u ova tri dana također to postati u Hrvatskoj. Nadam se da će nam predsjednik Trump vratiti općinsku blagajnu sa znatno većim iznosom od onog koji je u njoj bio kad smo mu je predali – našalio se načelnik koji ne strahuje od mogućnosti da će mještani možda poželjeti da Trump i nakon fašnika zadrži vlast u Općini:

-Kad bi on ovo mjesto učinio bogatim u ovih par dana, ja bih ga također zadržao!

Već tradicionalno, za iće i piće pobrinule su se vrijedne članice Udruge žena Mali Bukovec.
-Kod nas se krafne ne kupuju, mi žene se stvarno potrudimo i sve slažemo same. Po tome smo poznate i time se ponosimo – rekla je Blaženka Lovrek, predsjednica Udruge.
Udruga ima ukupno 120 članica, a njih 20-ak redovito sudjeluje i pomaže u svim manifestacijama.
-Ovoga smo puta ispekle cijelo brdo pravih domaćih krafni punjenih marmeladom i Lino Ladom, a pripremile smo i kuhano vino i čaj. Naši mali i veliki mještani to su i zaslužili jer se svake godine sve maštovitije maskiraju – rekla je Lovrek.

www.sjever.hr

24.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.