Now Reading:
Male maškare i ove godine preplavile Trg sv. Jurja u Đurđevcu, za sve loše okrivljen i spaljen Mobitel
Full Article 2 minutes read

Male maškare i ove godine preplavile Trg sv. Jurja u Đurđevcu, za sve loše okrivljen i spaljen Mobitel

I ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Đurđevac, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od osnovne škole prošetala do trga.

U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince. Tako su trgom zavladali pantomimičarai, kišni oblaci, morske sirene, podravski svatovi, dinosauri, visibabe, pauci, planeti, mužikaši, glazbeni instrumenti, zlikovci, hreoji, Miki i Mini Mausi, dalmatineri i brojni drugi.

Male maškare pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pohvalio kreativne maske u čijoj su izradi sudjelovali brojni roditelji, odgojiteljice, učitelji i razrednici.
Glavni đurđevečki sudac Mrvica ove je godine za sve zlo umjesto Princa Fašnika okrivio Mobitela, koji je za svoje grijehe platio javnim spaljivanjem na trgu.
Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Zvončići sa temom- Mužikaši, drugo mjesto osvojili su vrtićarci iz Ježića koji su prikazali Podravske svatove. Za najbolju školsku skupinu proglašeni su Pantomimičari iz 3. a,b i c razreda, a drugo mjesto pripalo je Kišnim oblacima iz 2. b i c razreda.

Prvo mjesto za najbolju pojedinačnu masku pripalo je Sireni i Posejdonu, drugo mjesto osvojila je crvenkapica s vukovima, a treće mjesto pripalo je malom laviću.
Žiri je svim pobjednicima uručio i prigodne poklon pakete. Svi sudionici fašenka mogli su popiti čaj, te se zasladiti krafnama.

www.sjever.hr

24.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.