Now Reading:
Ludbreška CrazyHill Trail staza ponovno proglašena jednom od najljepših staza za trčanje u Hrvatskoj
Full Article 1 minutes read

Ludbreška CrazyHill Trail staza ponovno proglašena jednom od najljepših staza za trčanje u Hrvatskoj

Sve sportske aktivnosti jednostavnije su ako ih je moguće odraditi u prirodi. Svaki trkač, rekreativac i profesionalac, u sportskom naporu može uživati u predivnom krajoliku ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma.

Ludbreška CrazyHill Trail staza ponovno je proglašena jednom od najljepših staza za trčanje u Hrvatskoj. Jedna od polaznih točaka je Otok mladosti – mala zelena oaza u centru Ludbrega omeđena rijekom Bednjom uz mnoštvo jezera, raj za životinje, ali i ribolovce. Nakon što se pretrči Otok, prolazi se pored rasadnika jabuka, polja kukuruza te strmih vinograda pa sve do šume koja obiluje mnoštvom skrivenih klanjaca i potočića,te kod zadnjeg uspona i taman prije posljednjeg spusta pogled na cijeli Ludbreg.

trčanje

Kroz krajolik ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma trkači mogu odabrati jednostavniju i zahtjevniju rutu. Iskusnim trkačima preporuča se staza duga 33 kilometra s više od tisuću metara uspona i silazaka. Postoji i lakša staza od 16 kilometara, s manje od 500 metara uspona i silazaka. Jedna od poznatijih utrka koja se trči na tim stazama je Crazy Hill Trail running utrka.

Trail je idealna prilika za prezentaciju svih ljepota ludbreškoga kraja, ljudi i običaja.

www.sjever.hr

24.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.