Now Reading:
Župan Koren otvorio manifestaciju 18. Sidonijin dan
Full Article 2 minutes read

Župan Koren otvorio manifestaciju 18. Sidonijin dan

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u petak, 21. veljače u Gornjoj Rijeci je održana 18. po redu kulturno-umjetnička manifestacija Sidonijin dan.

Organizator manifestacije je Udruga Potkalnički plemenitaši u suradnji s Osnovnom školom Sidonije Rubido Erdody, a ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao joj je župan Darko Koren koji se prisutnima obratio prigodnim govorom pohvalivši organizatore na trudu i održavanju lijepe manifestacije koja čuva uspomenu na prvu hrvatsku primadonu Sidoniju Erdödy Rubido.

 „Drago mi je da se priredba održava u novouređenoj dvorani, a u ovoj godini ćemo otvoriti brojne projekte u Gornjoj Rijeci. Ovaj program ima svoj povijesni smisao na koji se može nadograditi i neki drugi sadržaj, a Potkalnički plemenitaši imaju ulogu promotora Koprivničko-križevačke županije i Lijepe naše. Udruga je dobitnica i jedne nagrade koja će se dodjeljivati na svečanoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije“, kazao je župan i otvorio manifestaciju.

Prisutne su pozdravili i  ravnatelj škole Darko Zvonar, načelnik općine Darko Fištrović koji čestitali svima koji su sudjelovali u organizaciji te su svima zaželjeli dobar provod.

www.sjever.hr/kckkz.hr 23.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.