Now Reading:
LUDO VRIJEME U VELJAČI Danas iznadprosječno toplo, a uskoro veliki pad temperature
Full Article 2 minutes read

LUDO VRIJEME U VELJAČI Danas iznadprosječno toplo, a uskoro veliki pad temperature

Iako će biti vjetrovito, nedjelja nam donosi neuobičajenu, iznadprosječnu temperaturu za ovo doba godine. Uživajte dok možete jer prognostičari najavljuju zahladnjenje!

Prema najavama DHMZ-a, danas će biti razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Na Jadranu većinom sunčano, dok će u unutrašnjosti biti promjenljive naoblake. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak.
Najniža temperatura zraka od -1 do 4, na obali i otocima od 5 do 9, a najviša između 14 i 18 °C.

Vrijeme narednih dana

Promjenljivo, u unutrašnjosti povremeno i pretežno oblačno, a još u ponedjeljak na Jadranu većinom sunčano. Mjestimice malo kiše u unutrašnjosti može pasti u prvom dijelu ponedjeljka, a uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana u utorak.
U srijedu kiša, na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, a uz pad temperature zraka u drugom dijelu dana kiša će mjestimice prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju.
U ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeverac te bura na Jadranu. Zatim umjeren i jak jugozapadnjak te jugo i južni vjetar, u srijedu u unutrašnjosti u okretanju na sjeverni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni vjetar.
U utorak jutro hladno, a u srijedu osjetan pad temperature zraka. Temperatura na Jadranu bez veće promjene.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Iako će se većina ljudi osjećati dobro, kod najosjetljivijih meteoropata se tijekom dana može javiti umor, osobito u unutrašnjosti gdje će biti iznadprosječno toplo.

www.sjever.hr/dhmz

23.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.