Now Reading:
KORONAVIRUS PRED VRATIMA HRVATSKE: Postoji mogućnost otkazivanja javnih događanja i u Hrvatskoj?
Full Article 2 minutes read

KORONAVIRUS PRED VRATIMA HRVATSKE: Postoji mogućnost otkazivanja javnih događanja i u Hrvatskoj?

Do danas je u Hrvatskoj laboratorijski obrađeno 16 osoba kod kojih je na temelju kriterija ECDC-a i SZO postavljena sumnju na bolest uzrokovanu nCoV i svi su negativni, tj. odbačena je sumnja na novi koronavirus. uropske zemlje u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom (izvor ECDC): Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Rusija. Trenutno najveće europsko žarište je Italija.

Broj zaraženih koronavirusom u Italji porastao je na gotovo 60, uključujući dvoje umrlih, a epidemija se širi prema financijskom središtu Milanu.

Vlasti u sjevernim talijanskim regijama s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja. Kompanija Luxottica u čijem je vlasništvu Ray-Ban i banka UniCredit rekle su radnicima koji žive u najpogođenijim područjima da ostanu kod kuće.

“Kolege tamo predlažu otkazivanje javnih priredbi. Ako se to potvrdi kod njih, i mi ćemo tako postupiti. Pratimo situaciju iz sata u sat. Ako sutra bude mirnije, i mi ćemo ići u tom smjeru”, kazao je Beroš. Istaknuo je da se razmatra i kako će izgledati povratak Hrvata koji su trenutačno tamo.

“Epidemiološka slika u Italiji za nekoliko sati odredit će naše poteze”, rekao je Beroš.

Širenje bolesti je, kaže, apsolutno nemoguće spriječiti: “Očekujem da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj. Mi se samo moramo pripremiti”.

www.sjever.hr/N1 23.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.