Now Reading:
Srića (SDP): „Hrvatski zdravstveni sustav, uz najbolje ljude, totalno je potonuo i do dolaska SDP-a na vlast može se samo nastaviti urušavati”
Full Article 3 minutes read

Srića (SDP): „Hrvatski zdravstveni sustav, uz najbolje ljude, totalno je potonuo i do dolaska SDP-a na vlast može se samo nastaviti urušavati”

Varaždinski SDP, predvođen nacionalnim koordinatorom zdravstvene politike SDP-a i glavnim koordinatorom akcije na nacionalnoj razini Sašom Srićom, u subotu je na Franjevačkom trgu u Varaždinu organiziralo akciju Prevencijom do zdravlja” tijekom koje su brojnim zainteresiranim građanima mjereni krvni tlak i šećer u krvi.
“-Ova varaždinska je zapravo početna priča za predstojeće parlamentarne izbore, a cilj nam je osvijestiti građane o važnosti prevencije te rane dijagnostike bolesti – kazao je Srića i istaknuo da tijekom svake od tih akcija detektiraju nekoliko osoba s povišenim vrijednostima krvnog tlaka, odnosno nekoliko novih dijabetičara.

Srića je dodao da paralelno s javnozdravstvenim akcijama već duže vrijeme širom Hrvatske predstavljaju Nacionalni program SDP-a.
-Hrvatski zdravstveni sustav, uz najbolje ljude, totalno je potonuo i do dolaska SDP-a na vlast može se samo nastaviti urušavati. Jedan od najvećih problema su liste čekanja na kojima je prošle godine u ovo vrijeme bilo 700 tisuća ljudi, a sad se ta brojka popela na više od 900 tisuća. Među našim je planovima za rješavanje tog problema rad u dvije smjene. Zalažemo se i za poboljšanje uvjeta rada za liječničke i medicinsko osoblje, uz povećanje plaća – zaključio je Srića.

Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije i koordinatorica akcija za 3 . izbornu jedinicu, također je kao jedan od najvećih problema istaknula duge liste čekanja i važnost prevencije.

-Iznimno je važna činjenica da ljudi koji rade u bolnici nisu dovoljno plaćeni, kako u Varaždinu, tako i svugdje u Hrvatskoj. Naglašavam potrebu da te plaće budu pravedne, da budu poštene za pošteni rad i to će svakako biti jedna od mjera za koju ćemo se u SDP-u posebno zalagati – rekla je Antolić Vupora.

Josip Garić, član Središnjeg savjeta za zdravstvo SDP-a Hrvatske, ukazao je na još jedan problem, a to je nedostatan broj medicinskih sestara i tehničara kojih, prema procjenama, nedostaje čak 12 tisuća.

Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždina i gradska vijećnica pak je naglasila da i varaždinska GO podržava nastojanja SDP-a da segment zdravstva stavi na prvo mjesto i da zdravstvo postane važnije od nekih drugih političkih pitanja.

Akciji su se pridružili i predsjednica SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Jasminka Begić, predsjednik Foruma seniora Josip Hehet te članovi Foruma mladih.
Nakon akcije, u prostorijama SDP-a u Trakošćanskoj ulici 24 održana je i tribina vezana upravo uz stanje zdravstva u Hrvatskoj”, stoji u priopćenju.

www.sjever.hr

22.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.