Now Reading:
Gradnja vodoopskrbne mreže na području Zeline i Bedenice
Full Article 2 minutes read

Gradnja vodoopskrbne mreže na području Zeline i Bedenice

Nakon Ivanić-Grada i Dugog Sela, u sklopu projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, rekonstrukcija postojećeg i gradnja novog cjevovoda počela je i na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina. Prigodnom svečanošću, početak radova obilježen je danas u naselju Breg Mokrički.

-Ovaj će projekt omogućiti spajanje preko 98 posto stanovništva Svetoga Ivana Zeline i općine Bedenica na vodoopskrbnu mrežu. Radovi bi trebali završiti kroz 3,5 godine – rekao je Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, nositelja projekta.

Simboličnim rezanjem vrpce, početak radova označila je pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos.
-Svim stanovnicima želimo priuštiti zdravstveno ispravnu vodu, ali i adekvatan sustav odvodnje. Zbog ovoga projekta ujedinile su se sve jedinice lokalne samouprave u istočnome dijelu Zagrebačke županije i upravo zahvaljujući sinergiji Županije, gradova i općina danas imamo ovaj projekt – rekla je pomoćnica ministra. Svečanosti je prisustvovao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekavši da na području Zagrebačke županije trenutna ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu iznose oko 3 milijarde kuna, od čega 1,75 milijardi kuna otpada na europska sredstva.

U ime Županije, početku radova na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi i danas realizaciji ovoga projekta.
Ključna stvar je napravljena prije nekoliko godina, kada smo se udružili, osnovali zajedničku firmu (Vodoopskrbu i odvodnju Zagrebačke županije) koja danas daje velike rezultate – rekao je Čičak.

U sklopu projekta na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina rekonstruirat će se 5,4 kilometra postojeće mreže i sagraditi novih 61,4 kilometra magistralnih cjevovoda. Sagradit će se i sedam precrpnih, odnosno hidrostanica. Gradonačelnik Svetoga Ivana Zeline Hrvoje Košćec rekao je da je ovo dosad najveći projekt na području Zeline financiran europskim sredstvima.
-Ljudi se danas svakako snalaze, imaju cisterne, sakupljaju kišnicu, vodu im dovoze vatrogasci… Ovaj projekt je prilika da svaki stanovnik našega grada dobije priključak pitke vode – rekao je Košćec.

Projekt Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok ukupne vrijednosti 883,8 milijuna kuna, od velikog je značaja i za općinu Bedenica.
-Završetkom ovoga projekta općina Bedenica će imati stopostotnu opskrbljenost vodoopskrbnim sustavom. U ovome trenutku vodoopskrbnom mrežom je pokriveno 80 posto općine – izjavio je načelnik Bedenice Slavko Cvrlja.

www.sjever.hr

18.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.