Now Reading:
U Krapini maske kao izlošci i na licima posjetitelja
Full Article 2 minutes read

U Krapini maske kao izlošci i na licima posjetitelja

U subotu je u Gradskoj galeriji Krapina otvorena međunarodna izložba maski, jubilarna deseta po redu. Ove godine odazvalo se 125 autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije sa 150 maski. Maske su izrađene u različitim tehnikama – keramika, staklo, papir, vuna, tkanina.

Izložbu tradicionalno organiziraju Pučko otvoreno učilište i Galerija grada Krapine, a izložba je jedinstvena po tome što su maske, osim što su izložene, i na licima svih okupljenih, kako organizatora, tako i izlagača i publike, pa događaj jamči odličnu zabavu, zbog čega je iz godine u godinu sve posjećeniji. Izložbi je nazočio i zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek i zamjenik gradonačelnika grada Krapine Drago Kozina.

“Ove godine na 10. međunarodnoj izložbi maski izložen je veliki broj maski umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Engleske, Njemačke i Argentine. Broj izlagača se iz godine u godinu povećava što nam je izuzetno drago i ove godine se na poziv odazvalo 125 autora”, izjavila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović.

“Drago mi je da je 10. , jubilarna, izložbena otvorena u Krapini i to je bogatstvo koje Krapina ima. Možemo se pohvaliti sa ovim velikim brojem i izlagača i posjetitelja koji su došli večeras u Krapinu”, rekao je zamjenik gradonačelnika Kozina.

“Drago mi je što smo i ove godine tu, na istome mjestu, i da možemo i ove godine podržati ovu tradiciju, izložbu maski. Sve je više posjetitelja u Galeriji koji su maskirani i ovo je prilika da se ljudi malo opuste, podruže i kada pogledamo sve maske, možemo vidjeti koliko je u njihovu izradu izloženo truda, ljubavi i prave umjetnosti”, kazao je zamjenik župana Ferek Jambrek.

m.sopek/sjever.hr

16.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.