Now Reading:
Vremenska prognoza idealna za fašnik, iskoristite priliku
Full Article 2 minutes read

Vremenska prognoza idealna za fašnik, iskoristite priliku

fašnik Bednja

Prema prognozi DHMZ-a danas na Jadranu te u krajevima uz Jadran će prevladavati sunčano. U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, još prijepodne ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. Poslijepodne će mjestimice okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša od 8 do 14, na Jadranu i do 16 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji i od jutra će podržavati dobro raspoloženje, koncentraciju i radnu učinkovitost. Kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje njihovih bolesti.

U nedjelju pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku, a u noći i ujutro lokalno s maglom koje može biti ponegdje i na obali. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju i jak, na istoku i jugoistočni, dok će prema kraju dana na Jadranu jačati jugo. Najniža temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 9, a najviša uglavnom od 11 do 16 °C.

Biometeorološke prilike će biti nešto nepovoljnije nego danas. Meteoropatima i kroničnim bolesnicima manje smetnje može uzrokovati jutarnja i večernja magla mjestimično u unutrašnjosti Hrvatske. U većem dijelu Hrvatske uz južinu, a u unutrašnjosti Hrvatske i razmjerno visoku temperaturu zraka za ovaj dio godine, i manje osjetljive skupine ljudi mogu biti razdražljivije i lošijeg raspoloženja.

U ponedjeljak povremeno povećana naoblaka, osobito na sjevernom Jadranu gdje lokalno može pasti i malo kiše. U utorak oblačnije, u većini krajeva s kišom. Umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo i južni vjetar u utorak će okrenuti na sjeveroistočnjak, duž obale na buru i sjeverozapadnjak.

sjever.hr

15.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.