Now Reading:
Zaljubite se na Valentinovo u Samoborski fašnik – večeras proglašenje Slobodne Fašničke Republike Samobor, uz maškare i Željka Bebeka!
Full Article 3 minutes read

Zaljubite se na Valentinovo u Samoborski fašnik – večeras proglašenje Slobodne Fašničke Republike Samobor, uz maškare i Željka Bebeka!

Na pragu smo novog Samoborskog fašnika, 194. po redu. Danas, na Valentinovo, na Trgu fašničkih velikana bit će proglašena Slobodna Fašnička Republika Samobor, a njezini vladari, Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal, od aktualnih će gradskih vladara preuzeti ključeve grada kojim će vladati do utorka, 25. veljače, ove godine pod sloganom: Od bedaka do superjunaka.

Ceremonija preuzimanja ključeva počinje u 19 sati, potom će na glavnoj fašničkoj pozornici svoje maske predstaviti samoborski srednjoškolci iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, Gimnazije Antuna Gustava Matoša i Centra Lug, a na kraju će, oko 20 sati, fašničkom puku zapjevati Željko Bebek.

U danima predstojećeg vikenda, u prijepodnevnim događanjima sudjelovat će djeca, a u poslijepodnevnima odrasli.

Dječji fašnik

Dječji fašnik u subotu, 15. veljače, obilježit će od 11 sati nastupi skupina djece iz vrtića, škola, zborova i klubova iz gradova diljem Hrvatske. To su dječji zborovi Limači, Zvončica, Medenjaci i Kikići te Slavuji i Slavujčeki, Akrobatski rock’n’roll Bistra, Dječji vrtić Loptica, Osnovna škola Jasenovac, Plesni klub Barbara, Dugoselske mažoretkinje i Mažoretkinje Unity S.
U nedjelju, 16. veljače, u 11 sati u centar dječjih fašničkih spelancija stiže velika povorka 18 dječjih skupina iz 6 samoborskih vrtića, Grigor Vitez, Osmijeh, Potočić, Dječji grad, Mali prijatelji i Izvor.

Samobor

Fašnik za odrasle

U subotu 15. veljače, poslijepodne, od 18 sati, na Fašnik u Samobor stižu gosti iz više hrvatskih i slovenskih gradova i drugih manjih mjesta, Ptuja, Kapele i Dobove, Kvitrovca, Domašinca i Štefanca, Novog Sela na Dravi, Makarske, Ključa Brdovečkog, Biograda na moru, Čakovca i Labina, dok će u nedjelju, 16. veljače, u 15.30 na fašničku scenu sa svojim alegorijskim kolima i scenskim nastupima stupiti predstavnici mjesnih odbora Domaslovec, Konšćica i Pavučnjak.

Koncert će u subotu 15. veljače, u 17 sati održati Šajeta, a navečer u 20 sati Tomislav Bralić i klapa Intrade, dok će u nedjelju, 16. veljače, od 17 sati publiku zabavljati Slavonske lole.
Za maskirane posjetitelje Slobodne Fašničke Republike pripremljene su i bogate nagrade kroz predstavljanja na glavnoj pozornici ili ispunjavanjem Fašničke putovnice, odnosno Stripovnice. Tu su i brojni drugi popratni štandovski i ugostiteljski programi na više lokacija u gradskom središtu, igraonice, Urbana zona iza kina, luna park, dječje i kulinarske radionice i još puno toga.

Posebna prometna regulacija

Zbog fašničkih splenacija u petak, 14. veljače, od 17 do 23 sata vrijedit će posebna regulacija prometa, kada će biti zatvorene ulice i trgovi u samom središtu Samobora. Privremena regulacija prometa na snazi će biti i u dane vikenda za vrijeme trajanja fašničkog programa. Parkiranje je u petak besplatno od 16 sati te cijeli dan u subotu i u nedjelju.
Parkiranje će se subotom naplaćivati samo na sajmištu dok zbog lunaparka, parkiranje nije moguće na parkiralištu u Kompareovoj ulici.

www.sjever.hr

13.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.