Now Reading:
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ: intenzivno se radi na skloništu za žrtve nasilja
Full Article 2 minutes read

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ: intenzivno se radi na skloništu za žrtve nasilja

KZŽ

U Krapini je održana 4. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije.

Na sjednici su razmatrane realizirane aktivnosti tijekom 2019. godine s naglaskom na partnerstvo sa županijskim ustanovama i institucijama koje su sudjelovale u njihovom provođenju, poput Mreže udruga Zagor, Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Županijske gospodarske i obrtničke komore, Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba, SOS telefona i Savjetovališta za žrtve nasilja KZŽ, Policijske uprave krapinsko-zagorske, Centara za socijalnu skrb, te je slijedom navedenog usvojeno Izvješće o radu Povjerenstva u prošloj godini.

Članica Povjerenstva Jasna Čiček Vorih upoznala je članstvo s rezultatima radionice „Ravnopravnost za sve“ unutar EU projekta „Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine“, koja je ukazala na problematiku nejednakih plaća i mirovina te spolne neravnopravnosti u svijetu rada. Povjerenstvo je usvojilo i Plan aktivnosti u tekućoj godini – nastavit će se provoditi Akcijski plan za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova na području Krapinsko-zagorske županije, te će se i nadalje obilježavati prigodni datumi – prije svega Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, Međunarodni i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama i Međunarodni dan žena ruralnih krajeva.

Budući da Krapinsko-zagorska županija nema riješen problem Sigurne kuće za smještaj žrtava nasilja, članstvo je upoznato s dosadašnjim aktivnostima usmjerenima rješavanju ove problematike. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug naglasila je da se na rješavanju ove obveze za Krapinsko-zagorsku županiju koja, uz još šest županija koje nemaju vlastito sklonište za žrtve nasilja, intenzivno radi. Privremeno rješenje, s obzirom na složenost kriterija utvrđenih za otvaranjem sigurnog skloništa, usmjereno je prema najmu adekvatnog objekta za što su osigurana financijska sredstva u županijskom proračunu.

Na sjednici Povjerenstva je na osobni zahtjev razriješena dužnosti dosadašnja predsjednica Tajana Broz, te je za novu predsjednicu jednoglasno izabrana Nina Očko.

sjever.hr

14.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.