Now Reading:
Zaštićeno područje Drave i Mure u Podravini predstavljeno na konferenciji u Finskoj
Full Article 2 minutes read

Zaštićeno područje Drave i Mure u Podravini predstavljeno na konferenciji u Finskoj

Finska

Predstavnici projektnih partnera u projektu Amazon of Europe Bike Trail, u kojem sudjeluje Koprivničko-križevačka županija, sudjelovali su prošli tjedan na konferenciji o ekoturizmu u finskom gradu Joensuu. Konferencija je održana u sklopu projekta SHAPE – Područja održive baštine – partnerstvo za ekoturizam, koji se financira iz programa EU za Sjeverni periferni i arktički program.

Na konferenciji, koja je bila fokusirana na praksu u razvoju održivog ekoturizma u ruralnim područjima bogatima u prirodnoj i kulturnoj baštini, sudjelovalo je oko 70 predstavnika iz Norveške, Švedske, Kanade, Irske, Islanda, Velike Britanije, Francuske, Italije, Finske, Slovenije i Hrvatske. Predavanja i rasprave bile su usmjerene na lokalne resurse i tematske staze, suradnju lokalnog stanovništva, posjetitelja i pružatelja usluga, digitalni pristup, destinacijski menadžment i druge teme iz prakse zaštićenih područja biosfere uključenih u SHAPE konzorcij.

Koprivničko-križevačku županiju na konferenciji je predstavljao voditelj projekta Amazon za Županiju Vladimir Šadek, koji je na radionici o integriranju baštine za održive ekoturističke inicijative održao prezentaciju o pretvaranju potencijala prirodne i kulturne baštine u turistički proizvod prema primjeru zaštićenog područja Drave u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Sudionici radionice bili su oduševljeni ljepotama Drave i Mure i okolnih jezera, te su imali niz pitanja o potencijalima dravskog ekosustava, budućem rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav i daljnjim planovima o održivom gospodarenju rijekom.

Konferenciji su također kao predstavnici projekta Amazon prisustvovali voditeljica projekta Urška Dolinar ispred Instituta Iskriva i župan Općine Velika Polana Damjan Jaklin (oboje iz Slovenije), koji su održali prezentacije na radionicama o uključivanju posjetitelja i turoperatora, te planiranju i strategijama za ekoturizam.

sjever.hr

13.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.