Hrvatska kulinarska reprezentacija stigla je u Stuttgart gdje će se predstaviti na Kulinarskoj Olimpijadi – prestižnom kulinarskom natjecanju.
Hrvatska će na Kulinarsku Olimpijadu putovati u sastavu od 30-ak kuhara i slastičara koji će se, u periodu od 14. – 19. veljače, predstaviti u raznim natjecateljskim kategorijama. Nacionalni kulinarski timovi sudjeluju u najprestižnijim kategorijama, „Restoran nacija“ i „Chefs table“, ali Hrvatska će imati natjecatelje i u individualnim kategorijama „Kulinarska umjetnost“, „Slastičarska umjetnost“, „Carving“ i „Live carving“ te će se na Olimpijadi predstvaljati i „Regionalni tim Varaždinske županije“ te „Catering tim „Chef.hr“.
Inače, značajan broj članova reprezentacije je sa sjevera Hrvatske. Kapetan je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana “Bedem”. Uz njega tu su i Nikolina Zlatan iz hotela “Zlatan” u Koprivnici, Marin Sambolek iz varaždinskog hotela “Turist” te Karlo Štorga iz Gospodarske škole Varaždin.
-Ponosni smo na činjenicu da je Hrvatska jedna od samo 30 država koje će se natjecati u najprestižnijoj kategoriji „Nacionalnih timova“ što smo zaslužili kontinuiranim nastupima i dosadašnjim uspješnim rezultatima. Hrvatski natjecatelji su se u proteklih godinu dana kroz desetke okupljanja i treninga pripremali kako bi na ovoj najvećoj kulinarskoj pozornici predstavili hrvatsku gastronomiju. Posebno smo se trudili dati naglasak na autohtone hrvatske namirnice te vjerujemo u uspješnu promociju Hrvatske kao gastronomske destinacije – poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza.
www.sjever.hr 13.02.2020.