Now Reading:
IKEA Hrvatska uvela veliku promjenu za kupce – doznajte o čemu se radi!
Full Article 2 minutes read

IKEA Hrvatska uvela veliku promjenu za kupce – doznajte o čemu se radi!

„To je jedna od mnogih stvari koje smo učinili kako bismo doprinijeli smanjenju zagađenja plastikom od predmeta za jednokratnu upotrebu”

Kako bi doprinijela očuvanju okoliša te stvaranju pozitivnog utjecaja na ljude i planet, IKEA Hrvatska je iz svoje ponude ukinula jednokratne plastične proizvode.
Tim povodom je u robnoj kući IKEA Zagreb u muzejskoj vitrini izložen posljednji primjerak „izumrle“ plastične slamke, piše Poslovni dnevnik.

„Želimo doprinijeti svijetu bez otpada i omogućiti ljudima da donesu održivije izbore. Ambicija da se do 2030. godine sva plastika koja se koristi u IKEA asortimanu predmeta za dom temelji na obnovljivim ili recikliranim materijalima, važan je dio naše strategije održivosti, Pozitivni za ljude i planet.

Zato smo potpuno ukinuli plastiku za jednokratnu upotrebu iz naših predmeta za dom, ali i iz naših restorana i bistroa. To je jedna od mnogih stvari koje smo učinili kako bismo doprinijeli smanjenju zagađenja plastikom od predmeta za jednokratnu upotrebu.
Kako bismo obavijestili sugrađane o ovoj odluci, u zagrebačkoj robnoj kući u muzejskoj vitrini izložili smo posljednji primjerak izumrle slamke za pijenje” poručuje IKEA.

„Plastični pribor za jelo zamjenjujemo vilicama, žlicama i noževima koji se mogu reciklirati i izrađuju se od drveta iz šuma kojima se odgovorno gospodari.
Nove slamke u našim restoranima i bistroima izrađene su od papira izrađenog od drveta iz šuma kojima se odgovorno gospodari. A ove možete koristiti i kod kuće – moguće ih je kupiti u našim robnim kućama i internetskoj trgovini, kao i slamke od bambusa i nehrđajućeg čelika.”

screenshot/ikea

www.sjever.hr

13.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.