Now Reading:
Zmajevi osvojili tri zlata i srebro na najvećem kickboxing natjecanju u Hrvatskoj
Full Article 3 minutes read

Zmajevi osvojili tri zlata i srebro na najvećem kickboxing natjecanju u Hrvatskoj

kickboxing

Proteklog vikenda u Karlovcu je održan WAKO Europski kickboxing kup „10. Karlovac open 2020.“. U petak i subotu su se održavala borbe u tatami disciplini pointfighting za sve dobne skupine, a u nedjelju održane su tatami discipline light contact i kick light za sve dobne skupine. Ring discipline, full contact, low kick i K1 za juniore i seniore, su trajala sva tri dana.

Izvršni organizator kupa je bio KBK „Tigar“ Karlovac. Sudjelovalo je 2206 natjecatelja iz 194 klubova iz 39 države.

Europski kup „Karlovac open“ je najveće kickboxing natjecanje na području Lijepe naše, ujedno i jedno od deset najvećih sportskih manifestacija ove vrste u Europi i svijetu. Ovako veliki broj sudionika će ga od iduće godine svrstati na razinu svjetskih kupova u „A-klasi“.

Najbrojniji su bili naši natjecatelji s 442 prijave, pa Mađari s 440 prijava, treći su bili Bugari s 317, Talijani s 150, Slovenci s 138, Poljaci s 102. Sudjelovali su i natjecatelji iz Sjedinjenih Američkih Država, Tunisa, Egipta, pa čak iz Indije i Puerto Rica.

Zmaj iz Bedekovčine su predstavila tri najspremnija natjecatelja u šest startova: Elena Ljubek u light contactu i kick lightu među starijim kadetkinjama do 50 kg, Stjepan Sedak u lightu i kick lightu za juniore do 57 kg, Ivan Bertić isto u lightu i kick lightu za seniore do 89 kg.

Zmajevi su, u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji u šest startnih disciplina, izborili četiri finala, te su osvojili tri zlata i srebro, pri tome odradili 15 mečeva s omjerom od 12 pobjede i 3 poraza. Zmaj je u konkurenciji 194 klubova sudionica, po uspješnosti, 34. klub kupa.

Najuspješnija nacija je Bugarska s osvojenih 71 zlata, druga je Mađarska sa 67 zlata iza njih Hrvatska s 54 zlata, pa četvrta Poljska s 13 zlatnih odličja, slijede Austrija, Italija. Najuspješniji klub je „Star Team Bulgaria“ s 35 zlata, drugi „Kiraly Team“ Mađarska s 33 zlata, treći je „Masaru“ iz Bugarske s 25 zlata. Najbolje plasirani hrvatski klub je na 9. mjestu s 9 osvojenih zlata. A Zmaj je od 31 hrvatskog kluba sudionika, sa samo tri natjecatelja, deveti hrvatski klub.

LIGHT CONTACT
Kategorija starijih kadetkinja, do 50 kg, 5.mj. ELENA LJUBEK
Kategorija juniora, do 57 kg, 2.mj. STJEPAN SEDAK
Kategorija seniora, do 89 kg, 1.mj. IVAN BERTIĆ

KICK LIGHT
Kategorija starijih kadetkinja, do 50 kg, 5.mj. ELENA LJUBEK
Kategorija juniora, do 57 kg, 1.mj. STJEPAN SEDAK
Kategorija seniora, do 89 kg, 1.mj. IVAN BERTIĆ

sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.