Pogledajte tko su najuspješniji sportaši i sportašice grada Koprivnice

Koprivnica

U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice u dvorani koprivničkog Doma mladih održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskog djelatnika grada Koprivnice u 2019. godini. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž.

Nakon uvodnih govora predsjednice ZŠU Grada Koprivnice Jasmine Stričević i gradonačelnika Jakšića prikazan je film o uspjesima Zajednice te su dodijeljene nagrade po kategorijama.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom u 2019. godini je Iva Šola (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „PODRAVINA“), a sportaš Ivica Ferenčić (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „PODRAVINA“). Najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom proglašena je Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „PODRAVINA“.

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice pobjedu je odnijela Lana Nogić (Hrvački klub „PODRAVKA“), a kod muškaraca najperspektivnijim sportašem proglašen je Filip Verčević (Hrvački klub „PODRAVKA“). Najuspješnija sportska štafeta u 2019. godini je Muška kadetska štafeta Ronilačkog kluba „ŠODERICA“. Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je ekipa Podravka 3 Rukometnog kluba „Podravka“, a u muškoj konkurenciji je to juniorska ekipa Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Najuspješnijom sportašicom u 2019. godini je proglašena Kristina Lukačević (Biciklistički klub „ROTOR“), dok je Ivan Lončarić (Hrvački klub „PODRAVKA) proglašen najuspješnijim sportašem. Ženski par Športskog kuglačkog kluba „PODRAVKA“ je najuspješniji sportski par, a najuspješnija ženska sportska ekipa u 2019. godini je ekipa Podravka-Vegeta Rukometnog kluba „PODRAVKA“. U kategoriji najuspješnije muške sportske ekipe pobjedu je odnijela seniorska ekipa Nogometnog kluba „SLAVEN BELUPO“.

Priznanjima za iznimno postignuće u sportu u 2019.godini dobili su Borna Lončarić, Ivo Martić i Lovro Matovina, a Ljiljana Picer je dobila priznanje u kategoriji zaslužnog sportskog djelatnika.

sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.