Now Reading:
Barakude slavile u Varaždinu, pobijedile Nizozemsku 16:7
Full Article 2 minutes read

Barakude slavile u Varaždinu, pobijedile Nizozemsku 16:7

vaterpolo

Varaždin je bio domaćin utakmice 3. kola C skupine Svjetske lige u kojem je vaterpolska reprezentacija Hrvatske pobijedila Nizozemsku 16:7 (5:3, 2:2, 4:1, 5:1 ) i plasirala se u četvrtfinale Svjetske lige.

Na Gradskim bazenima u Varaždinu Hrvatska je ostvarila očekivanu pobjedu. Prvo ime susreta bio je Maro Joković sa šest golova. Luka Bukić i Rino Burić postigli su po 2 gola, kao i Miloš Filipović i Jesse Koopman u reprezentaciji Nizozemske.

Utakmica s Nizozemskom bila je prva nakon 4. mjesta na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

– Razlika u kvaliteti nas i Nizozemaca je velika. Svi su vidjeli dosta promašenih zicera, sigurno još uvijek mentalni sklop koji se vuče iz Budimpešte. Dobro da je došla ova utakmica. Da kroz ovu utakmicu riješimo sve ružno što je ostavilo psihološki trag. Želja nije bila upitna, ali psihološki trag onog u Budimpešti ostao je u glavama igrača – izjavio je izbornik Ivica Tucak nakon utakmice.

Hrvatska se sada okreće kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će se održati u Rotterdamu od 22. do 29. ožujka. Nastupit će 12 reprezentacija, a nastup u Tokiju izborit će ih tri. Hrvatska će igrati u grupi s Nizozemskom, drugom reprezentacijom iz Azije, Rusijom, Njemačkom i Argentinom.

– Naša želja broj 1 je Tokio, sve je podređeno tome. Ovo je usputna stanica, potpuno nevažna utakmica, osim u smislu koji sam rekao maloprije. Tokio mi moramo realizirati, nema nikakve priče. Ne interesiraju me grupe koje su izvučene. Idemo u Rotterdam da budemo u Tokiju, da budemo pobjednici i tu i tamo. Bez kalkulacija. Rekao sam igračima da me ne interesiraju protivnici. Kvalitetu imamo, želju imamo ogromnu, nema kalkulacija, moramo otići do kraja – zaključio je Tucak.

n.kalajdžija / sjever.hr

11.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.