Now Reading:
ZLATARKA IVANA HABAZIN ISPISUJE POVIJEST Hrvatske boksačice prvi put u kvalifikacijama za Olimpijske igre
Full Article 2 minutes read

ZLATARKA IVANA HABAZIN ISPISUJE POVIJEST Hrvatske boksačice prvi put u kvalifikacijama za Olimpijske igre

habazin

Prvi put u povijesti, hrvatski će boks imati predstavnice u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a za amaterski se boks priprema i Zlatarka Ivana Habazin, najbolja hrvatska profesionalna boksačica.

Ivana je trenutno na pripremama na Floridi, piše Net.hr, a za nastup u kvalifikacijama pripremaju se i kickbox prvakinja Europe Marija Malenica i Nikolina Čačić, doprvakinja svijeta do 57 kg.
Ivana je podsjetila da o Olimpijskim grama sanja svaki sportaš:

-Naravno da je i meni to bila želja, ali kako sam u globalu odmah krenula s profesionalnim boksom, pomirila sam se sa činjenicom da tu priliku nikad neću imati. Prije par mjeseci ljudi iz mog tima su mi govorili da moram o tome razmisliti i da bi to bila odlična stvar, no ja sam tada bila fokusirana na meč s Claressom i nisam htjela donositi odluke po pitanju toga. Sada kad mi je ta ideja ponovno predstavljena jednostavno sam promislila i osjetila da bi to definitivno moglo biti nešto veliko i da, ako imam tu priliku, da ju moram iskoristiti.
Habazin ističe da je konačnu odluku donijela nekoliko dana nakon meča s Claressom.
-Onda smo morali čekati da i sve bude potvrđeno od strane Međunarodnog olimpijskog odbora. Sad, mi preostaje jedino trenirati i dati sve od sebe da se kvalificiram – ističe.

Povijesni trenutak za ženski boks u Hrvatskoj

Ivana smatra da je nastup u kvalifikacija za Olimpijske igre odlična stvar za hrvatski ženski boks, a ujedno i veliko priznanje, prenosi Net.hr.
-Mala smo zemlja i izrazito je teško konkurirati jakim zemljama, ali imamo potencijale, kako u muškom, tako i u ženskom boksu, i definitivno im treba dat šansu. Iskreno, ja bih voljela da nas sve tri izborimo kvalifikacije i odemo na OI, jer to bih definitivno bio povijesni trenutak za ženski boks u Hrvatskoj.
Dodala je kako se prije dva tjedna nije bavila amaterskim boksom, niti znala tko je u njezinoj kategoriji.
-Naravno da ništa ne prepuštam slučaju i znam tko bi mogao biti na kvalifikacijama. No kao što sam rekla ne zamaram se tko će biti ili ne, meni je najbitnije da ja odradim sve na 150 posto, da znam da ću biti spremna za bilo koga – zaključila je Ivana Habazin.

www.sjever.hr/net.hr

04.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.