Now Reading:
Uhićeni vlasnici Doma „Zelena oaza” u kojem je izgorjelo šestero ljudi
Full Article 1 minutes read

Uhićeni vlasnici Doma „Zelena oaza” u kojem je izgorjelo šestero ljudi

Glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar danas je potvrdio da su uhićene dvije osobe – jedna u dobi od 48, a druga u dobi od 51 godine, zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Prema Lončarovim riječima, uhićeni su u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Podsjetimo, 11. siječnja ove godine u jutarnjim je satima došlo do požara u pomoćnom objektu Doma za starije i nemoćne osobe „Zelena oaza” u Andraševcu, a u požaru je izgorjelo šestero štićenika Doma.
Nakon tragedije, ostali su korisnici izmješteni u druge ustanove ili su ih članovi obitelji odveli natrag kući. Obavljen je i inspekcijski nadzor iz nadležnosti inspekcije rada i zaštite na radu te sanitarne i građevinske inspekcije, nakon kojeg je utvrđen niz propusta u radu Doma.
Dvoje je vlasnika sada uhićeno i policija s njima obavlja razgovore, a hoće li završiti u pritvoru glasnogovornik Lončar nije mogao odgovoriti, uz napomenu da je o tome zasad još uvijek preuranjeno govoriti.

a.kučić/sjever.hr

04.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.