Now Reading:
Učenici Srednje škole Prelog kod gradonačelnika Kolareka
Full Article 2 minutes read

Učenici Srednje škole Prelog kod gradonačelnika Kolareka

U Upravi Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, primio je uspješne učenike Srednje škole Prelog.

Srednja škola Prelog ne prestaje oduševljavati svojim uspjesima. Proteklog su vikenda, učenici Srednje škole Prelog, bili uspješni na prvom natjecanju barmena pod nazivom 1. Badel barmen junior cup (BBJC), koji se održao u prostorima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu.

Uz samo natjecanje održalo su se radionice, razne prezentacije, stručni skup te sajam ugostiteljstva. Radionice, sajam i natjecanje je zamišljeno tako da sudjeluju škole iz Republike Hrvatske i škole gosti iz regije, s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanjem vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanje pića, začina, voća, barske opreme te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole na moru u hotelskim kućama na Jadranskoj obali.

Sjajni su bili rezultati učenika Srednje škole Prelog. Učenik konobar Karlo Sokol, pod mentorstvom stručnog učitelja Gorana Žižeka, osvojio je prvo mjesto, a učenik hotelijer Vanja Matotek, pod mentorstvom profesora Zorana Tomašića, drugo mjesto.

Odličnim se nastupom predstavio i Filip Kocijan. Uz sve njih, prijemu kod gradonačelnika nazočio je i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Gradonačelnik je čestitao na uspjesima i istakao zadovoljstvo, što se učenici Srednje škole Prelog, rado odazivaju pozivima i sudjelovanju na brojnim manifestacijama na području Preloga.

www.sjever.hr/prelog.hr 04.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.