Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: 300.000 kuna za promociju gospodarstvenika i obrtnika
Full Article 3 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: 300.000 kuna za promociju gospodarstvenika i obrtnika

ugovori kzz

U utorak, 04. veljače, su u novim prostorima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije potpisani ugovori o sufinanciranju promocije gospodarstvenika i obrtnika s područja Krapinsko-zagorske županije. Ugovore su potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.

“Nastavlja se i ove godine dobra mjera koju je županija prepoznala uključivši promociju gospodarstva preko županijske gospodarske i obrtničke komore. Isto tako, u svojim komorskim proračunima planiramo sredstva za sudjelovanje na sajmovima. Prije svega potičemo sve one koji nemaju dovoljno vlastitih sredstava ili one koji su neodlučni, pa im taj dio presudi kako bi se odlučili za predstavljanje na sajmovima. Naše gospodarstvo je zadnjih godina sve jače i ovim poticanjem dajemo svoj doprinos i potičemo gospodarstvenike da izlaze na sajmove”, izjavio je predsjednik Grilec.

“Potrebna su nam sredstva sa kojima možemo našim kolegama obrtnicima omogućiti da posjećuju i da nastupaju na sajmovima. Puno naših obrtnika je kroz ove godine izlagalo na sajmovima i mi smo im pokušavali sve to sufinancirati. I ova aktivnost nije jedina u kojoj nas Županija prati, ima i drugih aktivnosti. Jedna od aktivnosti je i uređenje novih prostora u kojem nam je Županija izdašno pomogla, a ove godine ćemo i svečano otvoriti ove nove prostore”, kazao je predsjednik Pleško.

“Ovo je simbolika. Ovo je djelomično mjera, ali je simbolika, jer sve ono što napravi gospodarstvo na području Krapinsko-zagorske županije, sva ulaganja i sav novac koji dobijemo kroz porez na dohodak zahvaljujući njihovim aktivnostima nemjerljiv je. Ovo nije jedina suradnja koju mi imamo kao partneri, tu je prije svega gospodarski zbor koji je prerastao u tri najveće takve manifestacije u Hrvatskoj, govorimo o subvencioniranju kamata na kredite koje već mjera od 2014. godine i samo smo prošle godine plasirali 39 milijuna kuna i to je snažna podrška našem gospodarstvu. Prošle godine bila je rekordna godina, i po ukupnom prihodu i dobiti, investicije su bile na visokoj razini, i ono što rijetko tko ima u Hrvatskoj, imamo kontinuirani rast gospodarstva od druge polovice 2013. godine. Nakon zagrebačke županije otvorili smo najviše radnih mjesta, 5019 novih radnih mjesta kroz pet godina”, rekao je župan Kolar.

Sredstva su osigurana u proračunu Krapinsko-zagorske županije i biti će korištena za promociju i nastupe gospodarstvenika i obrtnika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu. Obrtnička komora KZŽ dobit će 150.000 kuna, a HGK ŽK Krapina također 150.000 kuna.

m.sopek/sjever.hr 04.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.