Now Reading:
VARAŽDIN Bale iz Brezja odlaze na ljeto?
Full Article 3 minutes read

VARAŽDIN Bale iz Brezja odlaze na ljeto?

kolegij vz

Na kolegiju gradonačelnika održanom u ponedjeljak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici bilo je riječi o obveznicama za koje će se u narednom tjednu tražiti ponude banaka. Nakon prikupljanja ponuda o konačnom će se modelu zaduživanja odlučivati na Gradskom vijeću.

– U fokusu nam je doći do rješenja svih sporova i konačno započeti sa zbrinjavanjem bala. Znate da u ovom trenutku imamo tužbe na preko 300 milijuna kuna tako da moramo te sudske procese raščistiti i krenuti sa zbrinjavanjem bala. Mi bismo do ljeta, a i prije, krenuli sa zbrinjavanjem i onda definitivno oslobodili Brezje – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok te dodao kako postoji jedna multinacionalna kompanija koja je zainteresirana za ulaganja, no čeka da se riješi taj problem.

Gradonačelnik je dodao i kako slijedi odluka o Belim kipima, prostoru na kojem bi se gradio centar za sve napuštene životinje.

– To bi bilo jedno rekreacijsko šetalište, a u starim vojnim hangarima bilo bi sklonište – rekao je Čehok.

kolegij vz

Izvješće o PROMO projektu podnio je pročelnik Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Tomislav Bogović. Rečeno je kako projekt ulazi u posljednju fazu realizaciju. Na redu su radionice po svim školama i vrtićima te općinama i mjesnim odborima na području grada.

Na kolegiju je istaknuto i kako je upućena donacija Caritasu od 5000 kuna za kupnju vozila.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica govorila je o suradnji Varaždina i Rijeke u sklopu programa Europske prijestolnice kulture 2020.

– Uz programe koji se održavaju u Rijeci u sklopu samog programa Europske prijestolnice kulture, jako smo ponosni na to da smo uspjeli jedini u Hrvatskoj dislocirati jedan program. Radi se o programu „Učionica”, koja je jedan od najbolje ocijenjenih programa u sklopu same prijestolnice. Radi se o edukativnom programu kojem je krajnji cilj dizanje kapaciteta. U razgovoru s Rijekom primijetili smo da nam je možda najveći problem profesionalnost u produkcijskom smislu. Od menadžmenta, financiranja, promocija, razvoja publike i uključivanja šireg građanstva – rekla je Malenica.

Dodala je kako se kroz drugi mjesec očekuje raspisivanje poziva.

– Cilj je okupiti 12-15 polaznika koji su zainteresirani i motivirani da nauče nešto novo kako bi oni mogli biti novi nukleusi za podizanje kapaciteta općenito na razini grada – naglasila je zamjenica gradonačelnika.

kolegij vz

m.furlan/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.