Now Reading:
U Općini Visoko počinje sanacija županijske ceste Breznica-Visoko-Sudovec u vrijednosti 10,5 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

U Općini Visoko počinje sanacija županijske ceste Breznica-Visoko-Sudovec u vrijednosti 10,5 milijuna kuna

U Općini Visoko održana je sjednica Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Varaždinske županije na kojoj je najavljena investicija od 10,5 milijuna kuna, a odnosi se na sanaciju županijske ceste Breznica – Visoko – Sudovec. Riječ je o cesti koja je dobrim dijelom uništena zbog zatvaranja i preusmjeravanja prometa s državne ceste DC 22 od Možđenca do Sudovca.

Načelnik Dragutin Mateković istaknuo je da Općina Visoko u svojoj povijesti nije imala ovako velike investicije – od skoro 10-milijunskog iznosa za obnovu Društvenog doma do ovih novih 10 milijuna kuna koji će se u ovoj godini investirati u obnovu ceste koja je „žila kucavica“ općine.
-Prekrasna je to vijest za stanovnike naše općine. Nakon višegodišnjih slanja dopisa Hrvatskim cestama i lobiranja za rekonstrukciju ove ceste koja je bila preopterećena kada je bila zatvorena cesta DC 22 Možđenec – Sudovec, konačno je stigla dobra vijest o 10,5 milijuna kuna vrijednoj investiciji Hrvatskih cesta. I ŽUC će također dijelom sufinancirati rekonstrukciju ove prometnice – rekao je načelnik Mateković i dodao da će rekonstrukcija značiti otežano prometovanje.
-Ali mi ćemo to sa zadovoljstvom prihvatiti, jer kad se cesta uredi neće više biti toliko udarnih rupa i povećat će se sigurnost sudionika u prometu. Osim toga, pri kraju je i sanacija klizišta na toj cesti, a riječ je o investicije većoj od 3 milijuna kuna – kazao je načelnik Općine Visoko.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački pojasnio je stanje u kojem je trenutno županijska cesta Vinično – Sudovec.

-Radi se o višegodišnjoj inicijativi ŽUC-a i Općine da se obnovi cesta koja je više godina bila dodatno opterećena prometom. On bi inače išao državnom cestom Možđenec – Sudovec, no godinama je promet išao po dionici Vinično – Visoko – Sudovec, te je ona bila preopterećena i dobrim dijelom uništena. Ovim potezom će se to riješiti jer su Hrvatske ceste dodijelile ŽUC-u 10,5 milijuna kuna za rekonstrukciju te županijske ceste, kako bi se ona vratila u stanje sigurno za odvijanje prometa – rekao je Osonjački najavivši da bi se rekonstrukcija trebala realizirati tijekom ove godine, iako o zahtjevnosti dovoljno govori podatak da se radi o dionici od 10 kilometara.

Inače, održavanje sjednica Upravnog vijeća ŽUC-a izvan Varaždina postala je redovna praksa, naglasio je predsjednik Upravnog vijeća Krešimir Horvat.
-Uveo sam takvu praksu da se članovi upoznaju sa stanjem na terenu. Ravnatelj i djelatnici upoznali su nas s problematikom i pokušavamo rješavati probleme na koje naiđemo. Danas je to 10,5 milijuna kuna za sanaciju ceste Vinično – Sudovec. Upravno vijeće prihvatilo je ovaj projekt i kreće se u sanaciju – istaknuo je Horvat te na doprinosu realizaciji inicijative zahvalio i saborskom zastupniku Anđelku Stričaku.

Upravo je Stričak naglasio „da bi se neko mjesto moglo razvijati gospodarski, turistički, demografski bitno je unapređivati komunalnu infrastrukturu“.
-Uređene, sigurne i održavane ceste su preduvjet svega toga. Po tom pitanju smatram da ŽUC Varaždinske županije i s ovim malim proračunom radi dobro, a svaka kuna mu je dobrodošla. U proteklih godinu dana na tu je temu održano niz sastanaka u Hrvatskim cestama i ovih je dana došao pozitivan odgovor – Hrvatske ceste će s 10,5 milijuna kuna sudjelovati u obnovi ove ceste. Naravno da to raduje sve žitelje općine Visoko, ali i sve one koji će ovom cestom prometovati – izjavio je Stričak te napomenuo da realizacija ovog projekata nije samo pojedinačni slučaj, ovaj put vezan za Općinu Visoko.

-To je slučaj sa svim općinama i gradovima naše županije. Nema doslovno općine ili grada gdje s državne razine za njihove investicije ne dolaze financijska sredstva u iznosu od dva do tri njihova izvorna proračuna – zaključio je saborski zastupnik Stričak.

www.sjever.hr

03.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.