Now Reading:
PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA Biciklist alkoholni rekorder ovog vikenda
Full Article 2 minutes read

PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA Biciklist alkoholni rekorder ovog vikenda

Tijekom vikenda, od 31. siječnja do 3. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Sve navedene prometne nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 1.veljače, u 16.36 sati na državnoj cesti broj 41 u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 2. veljače, u 15.15 sati u Podravskoj ulici u Torčecu, kod 47 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila.

Ističemo i događanje prometne nesreće s materijalnom štetom (sudar prilikom vožnje u slijedu radi vožnje na nedovoljnoj udaljenosti), koju je u subotu, 1. veljače, u 18.20 sati na raskrižju Starogradske ulice u Koprivnici (raskrižje s kružnim tokom prometa) izazvao 59 – godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem od 2,41 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 31. siječnja, u 18.55 sati, na gore navedenom raskrižju, 82 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,50 promila i izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen (zbog nepropisnog kretanja slijetanje automobila na središnji dio kružnog toka i udara prednjeg dijela vozila u stup javne rasvjete).

Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet mladih vozača sankcionirano je radi upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (0,0 do 0,50 g/kg – 3, 0,50 do 1,00 g/kg – 2). 

Najveći alkohol kod mladih vozača utvrđen je u nedjelju, 2. veljače, u 4.05 sati na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima kod 22 – godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 0,87 promila upravljao osobnim automobilom.

sjever.hr 03.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.