Now Reading:
Dva naslova državnih prvaka i 2 brončane medalje za plesače varaždinskog Takta
Full Article 3 minutes read

Dva naslova državnih prvaka i 2 brončane medalje za plesače varaždinskog Takta

U subotu, 1. veljače, u Sportskoj dvorani Sokolana u gradu Kaštela u Splitsko-dalmatinskoj županiji održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima za 2020. godinu, u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i Plesnog kluba Lolita Kaštela.

Na Prvenstvu su u solo natjecanjima sudjelovale Elena Majcen, Marta Majcen, Ema Žalac, Linda Šoštarek, Eni Kočet i Ema Biškup iz Plesnog kluba Takt. U natjecanjima grupa i formacija nastupila je grupa Diamonds (Marta, Ema, Eni, Linda), dok su u natjecanju parova plesali Andrej Detelj i Elena Weiser, Luka Gladović i Elena Majcen te Marino Bruža Habek i Iva Friščić.

Žestoka borba odvijala se u natjecanju mlađe mladeži solo gdje se okupilo čak 23 natjecatelja/natjecateljica. Naše djevojke plesale su odlično te je Ema Žalac doplesala do polufinalnih natjecanja, a izvrsne rezultate postigle su u finalu Linda Šoštarek osvajanjem 6. mjesta, Eni Kočet osvajanjem 5. mjesta te izvanredna Marta Majcen koja je doplesala do zlatne medalje i naslova državne prvakinje u standardnim plesovima za 2020. godinu.

dav

Njezina mlađa sestra, Elena Majcen izvrsno je predstavila Takt u kategoriji osnovaca solo osvajanjem 3. mjesta i brončane medalje. Ema Biškup natjecala se u zahtjevnim kategorijama starije mladeži i under 21 te je postigla izvrstan uspjeh plasmanom u finale obje kategorije i osvajanjem 4. i 7. mjesta. Već spominjane djevojke iz kategorije mlađe mladeži u samo mjesec dana uvježbale su zahtjevnu grupnu koreografiju iz svih 5 standardnih plesova te su kao grupa Diamonds (Ema, Marta, Linda i Eni) osvojile zlato i naslov državnih prvakinja.

U kategoriji parova u rasplesanoj kategoriji mlađe mladeži, Takt su predstavljali Luka Gladović i Elena Majcen te Andrej Detelj i Elena Weiser. Oba para plesala su odlično polufinalna natjecanja, a Andreju i Eleni za dlaku je promakao ulazak u finalna natjecanja.

Za još jednu medalju u kategoriji mladeži pobrinuli su se Marino Bruža Habek i Iva Friščić koji su odličnom izvedbom doplesali do 3. mjesta i brončane medalje.
Odlično izgleda i poredak klubova nakon održanog Prvenstva temeljen na broju osvojenih odličja gdje se Plesni klub Takt Varaždin drži na izvrsnom 5. mjestu.

Nakon završenog ciklusa priprema za državno prvenstvo u standardnim plesovima, u Plesnom klubu Takt iz Varaždina kreću s pripremama za državno prvenstvo u drugoj disciplini (latinsko-američkim plesovima) koje će se održati krajem ožujka u Samoboru.

www.sjever.hr

03.02.3030.

Input your search keywords and press Enter.