Now Reading:
Čehanje perja u Vrtnjakovcu – povezivanjem mladih i osoba treće životne dobi čuvaju se tradicijski običaji
Full Article 2 minutes read

Čehanje perja u Vrtnjakovcu – povezivanjem mladih i osoba treće životne dobi čuvaju se tradicijski običaji

Udruga žena Vrtnjakovec organizirala je prošlog vikenda čehanje perja.

Predsjednica Udruge žena Vrtnjakovec Nadica Sinković rekla je kako Udruga žena Vrtnjakovec kontinuirano radi 10 godina, i održava brojne aktivnosti.

„Njegujemo tradicijske običaje, organiziramo tradicijske igre koje održavamo u srpnju, tu su radionice ručnog rada, brinemo o zdravom životu pa organiziramo španciranje po bregima, surađujemo s udrugama koje njeguju tradicijske vrijednosti kao i mi te s njima izmjenjujemo iskustva. To je Udruga Kostelskih žena, Etno udruga Zipka iz Kumrovca, KUD Zlatko Baloković, vatrogascima, Udruga za sport, rekreaciju Viča Sela, Udruga Sveti Juraj iz Jurjevca, a to su i brojne druge udruge. Tko nas pozove, k njemu se rado odazovemo i obratno – istaknula je Sinković – Špoljar.

Događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je rekla da su članice ove udruge vrlo vrijedne žene s područja Krapinskih Toplica. 

„Njeguju baštinu, narodne običaje ovog kraja, ali isto tako rade na brojnim projektima u području međugeneracijske solidarnosti, povezuju mlade i stare, povezuju narodne običaje kakvi su bili nekada sa suvremenim aktivnostima. Udruga povezuje mlade i one treće životne dobi i čuvaju naše običaje“, rekla je zamjenica Petek, dodavši kako je u prostorima udruge veselo, a raduje to što su na čehanju perja predškolska djeca koji sudjeluju u očuvanju narodnih običaja Krapinskih Toplica i cijelog Hrvatskog zagorja.

www.sjever.hr/kzz.hr 03.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.