Now Reading:
Sjećate li se Bossa koji je kao štenac ostao bez jedne šape? Za njega nema granica!
Full Article 4 minutes read

Sjećate li se Bossa koji je kao štenac ostao bez jedne šape? Za njega nema granica!

bosso

Iz Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja “Vita” podsjetili su na događaj od prije sedam mjeseci kada je počela briga za psa Bossa, koji je kao štene pregažen u Velikom Trgovišću. Iako je Bosso tada ostao bez jedne šape to očito nije prepreka da radi gotovo sve što rade i drugi psi. Iz Udruge su na svom Facebook profilu podijelili iskustvo što znači brinuti se za prvog invalidnog psa u udruzi. No, ono što u udruzi pokušavaju je udomiti Bossa, ali zasada nema još nijednog upita. Evo njihove priče..

-Sjećate li se Bossa? Kao štene je pregažen u Velikom Trgovišću…..iskreno kad je došao na našu skrb bojali smo se kako će funkcionirati, odnosno kako ćemo funkcionirati sa psom koji nema prednju nogicu. Bojali smo se jer je to prvi invalidni pas u našoj udruzi. U dogovoru sa skloništem bolja solucija bili je udruga nego sklonište zbog uvjeta. Sada nakon 7 mjeseci što je Boss kod nas nema više naših strahova i iako ne želimo nijednom psu da bude invalid ako bi se koji našao u toj situaciji bez oklijevanja bi pružili takvom psu skrb. Zaista su predivni, to što Boss nema jednu nogicu ni malo ne zaostaje za ostatkom ekipe(vidite po slikama).

Prošli tjedan smo razgovarali s ortopedom o ugradnji proteze, nakon što Boss navrši godinu dana. Savjet ortopeda je da nije siguran kako će to funkcionirati, ali ići ćemo k njemu sa Bossom kako bi vidjeli što se da učiniti i ima li uopće smisla. Informirali smo se mi već o razno raznim protezama. Njegova preporuka je da se Bossu daje Condrovet tablete, pazi se na njegovu ishranu, odnosno težinu. To svakako pazimo. Boss ima samo jednu manu a to je hodanje na povodcu po cesti, očito mu je udarac auta usadio strah ali cim se maknemo sa asfalta Boss juri ko veliki. Boss je prekrasan pas koji uopće ne zahtjeva puno.

Potpuno je socijaliziran, voli nositi loptice, voli druge pse i mačke, boravi u kući i u dvorištu. Ono što Bossu nedostaje je dom u kojem će ruke koje ga maze biti posvećene isključivo njemu. U ovih 10 mjeseci koliko je kod nas nije imao ni jedan upit Zašto….možda jer je crn, jer ima 3 nogice??? Boss je PREKRASAN, nama kao ni jedan u udruzi nije smetnja ni napor, ali zaslužuje imati svoj zauvijek dom i svog čovjeka.

Bossu možete pomoći i Condrovet tabletama(10kom je 35 kn a Bossu je to za 7 dana) ili donacijom hrane Britt.
Ako ipak poželite udomiti Bossa dođite nas posjetiti….ne sumnjamo da će se ovaj crni anđeo i Vama zavući pod kožu…..- stoji u objavi.

www.sjever.hr 02.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.