Now Reading:
Proglašeni najbolji križevački sportaši za 2019. godinu
Full Article 2 minutes read

Proglašeni najbolji križevački sportaši za 2019. godinu

Župan Darko Koren prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada najboljim križevačkim sportašima u 2019. godini. Svečanost se u organizaciji gradske Zajednice športskih udruga održala u dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima, a uz župana prisustvovali su i saborski zastupnik Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te predsjednik Zajednice športskih udruga grada Branislav Pengov.

Župan je čestitao svim laureatima kazavši kako je sport jedna od najsvjetlijih točaka društva kroz koju se, zahvaljujući sjajnim uspjesima sportaša na domaćoj i međunarodnoj sceni, Hrvatska nebrojeno puta afirmirala. Pri tom je podsjetio na uspjehe najpoznatijeg križevačkog i županijskog sportaša svih vremena te tajnika Zajednice sportova županije, petorostrukog olimpijca i osvajača prve hrvatske pojedinačne medalje Branka Zorka kazavši kako je upravo Zorko najbolji primjer kako se radom i odricanjem postiže rezultat koji svima treba biti nit vodilja i uzor u savladavanju svakodnevnih prepreka.

Gradonačelnik Rajn je zahvalio Županiji i Središnjem državnom ured za šport te naglasio važnost izgradnje sportskih objekata, dok je saborski zastupnik Hrg uz pohvalu na realizaciji projekta Atletskog kluba Križevci  istaknuo potrebu sinergiju  lokalne, županijske i državne razine kako bi se poboljšali uvjeti za sportaše.

Najboljim sportašima Križevaca za 2019. godinu proglašeni su atletičari Ida Šimunčić i Ognjen Mergon, najuspješnija ekipa su atletičarke AK Križevci, a momčad Motociklistički klub Križevci. Najperspektivnijim sportašima proglašeni su Marina Matejaš iz Ženskog rukometnog kluba Radnik i Matija Udvari iz Streljačkog kluba Križevci 1252, a najperspektivnija ekipa juniorska postava SK Križevci 1252. Najuspješnijim sportskim trenerom proglašen je Zoran Jandroković iz Taekwondo kluba Radnik, a zaslužnim sportskim djelatnikom Ivica Benčak iz Motociklističkog kluba Križevci.
Posebna priznanja za sportsko postignuće dodijeljena su atletičarima Veroniki Drljačić i Nevenu Kruliću, karatašici Ivi Katalenac te Nogometnom klubu Radnik Križevci.

Na svečanosti je prikazan je i film Miroslava Habuša o Zajednici športskih udruga i realiziranim programima u 2019. godini, a program su uveličali daroviti mladi glazbenici Glazbene škole “Alberta Štrige” te članice Križevačke djevojačke straže.

Izvor nasl. fotografije: prigorski.hr

www.sjever.hr

02.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.