Now Reading:
POVIJESNI DAN ZA HRVATSKI NOGOMET Na utakmici Varaždin-Hajduk čak četiri intervencije VAR-a
Full Article 2 minutes read

POVIJESNI DAN ZA HRVATSKI NOGOMET Na utakmici Varaždin-Hajduk čak četiri intervencije VAR-a

U 20. kolu HT Prve lige nogometaši Varaždina danas su ugostili splitski Hajduk predvođen novim/starim trenerom Igorom Tudorom.

Utakmica je završila rezultatom 0:3, a golove su postigli Jradi u 42. te Caktaš u 72. i Eduok u 93. minuti susreta, nakon jedanaesteraca.
Najveću priliku za pogodak Varaždin je imao u 45. minuti – Drožđek je pucao iz slobodnog udarca, ali malo pored gola.
Hajduku je ovo prva gostujuća pobjeda nakon čak šest mjeseci.

Susret Varaždina i Hajduka ostat će upamćen po čak četiri intervencije VAR-a. Naime, u 15. minuti susreta sudac je, po prvi put u povijesti HNL-a, nakon provjere VAR-om i igranja rukom domaćina u kaznenom prostoru dosudio jedanaesterac. Caktaš je stavio loptu na bijelu točku, ali vratar Nevistić brani njegov udarac.
U 30. minuti susreta sudac je ponovo zatražio pomoć VAR-a. Jairo je idealno uposlio Eudoka koji zabija za vodstvo Hajduka, ali ponovno sudac čeka reakciju VAR-a. Nakon konzultacije s kolegama iz VAR sobe, sudac je ipak u konačnici poništio pogodak jer je Eduok u samom začetku akcije bio u zaleđu.
U 70. minuti opet se pregledava VAR. Sudac Pejin uočio je da je pri skoku Vučura i Stolnika varaždinski stoper loptu dirao rukom. Dosuđen je jedanaesterac.
Novi penal za Hajduk dosuđen je u 90. minuti (opet je pregledan VAR), kada je na 16 metara srušen Jakoliš.

Inače, pomoćni sudac Šarić će zbog svoje pogreške kod zaleđa dobiti negativnu ocjenu, jer je zaleđe bilo očito, dok će glavni sudac Pejin zbog previda kod nesviranog 11-erca dobiti manju ocjenu, ali i pohvalu što je na pravi način koristio pomoć VAR tehnologije, pišu Sportske novosti.

a.kučić/sjever.hr/sportskenovosti

002.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.