Now Reading:
INCIDENT NA UTAKMICI U VARAŽDINU Maskirani torcidaši napali policajce – ima i ozlijeđenih
Full Article 2 minutes read

INCIDENT NA UTAKMICI U VARAŽDINU Maskirani torcidaši napali policajce – ima i ozlijeđenih

Iz PU varaždinske stiglo nam je priopćenje o incidentu koji se dogodio nakon današnje utakmice Varaždina i Hajduka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Danas, 2. veljače s početkom u 15 sati na nogometnom stadionu NK „Varaždin“ odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK „Varaždin“ i HNK „Hajduk“.

Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5100 posjetitelja, od čega 1300 navijača HNK „Hajduk“, pripadnika navijačke skupine „Torcida“.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine „Torcida“ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.”

www.sjever.hr

02.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.