Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Početak veljače kao proljeće, ali već se nazire nova velika promjena
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Početak veljače kao proljeće, ali već se nazire nova velika promjena

Sljedećih se dana svakako prilagodite na iznadprosječno tople dane, kao malo kada početkom veljače u znanoj povijesti mjerenja, a tijekom utorka i na vrlo vjerojatnu novu naglu i jaku promjenu vremena, s raznolikim oborinama, na Jadranu i jakom burom, te osjetnim padom temperature zraka, piše Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

DHMZ najavljuje da će danas u nizinama unutrašnjosti biti pretežno sunčano, u središnjim predjelima povremeno uz više oblaka. U gorskim predjelima te na Jadranu umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na sjevernom dijelu. Kiša će biti češća krajem dana kada je moguć i poneki pljusak. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu i umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 12, a najviša između 12 i 17 °C, u gorskim predjelima ponegdje malo niža.

Vrijeme narednih dana

Promjenljivo, u unutrašnjosti od ponedjeljka pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega uz mjestimičnu kišu. U utorak će kiše biti u cijeloj zemlji, izgledni su i pljuskovi praćeni grmljavinom, dok će uz zahladnjenje u unutrašnjosti kiša ponegdje prijeći u susnježicu, u gorju i snijeg. Na Jadranu i uz njega lokalno može biti i obilne oborine. Umjeren, u višim predjelima i jak jugozapadnjak, na Jadranu i umjereno jugo i južni vjetar u utorak će okrenuti na umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar te jaku i olujnu buru.
Temperatura zraka iznad prosjeka za ovaj dio godine, a u utorak u padu.

Biometeorološka prognoza za subotu

Razmjerno povoljne biometeorološke prilike će prevladavati u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, ali uz manje neugode zbog iznadprosječno visoke popodnevne temperature zraka i mjestimičnu jutarnju maglu. U ostalim područjima će, uz razmjerno nepovoljne prilike, najteže biti reumatičarima, plućnim i srčanim bolesnicima, a meteoropati bi mogli biti lošeg raspoloženja i slabije koncentracije.

www.sjever.hr/dhmz

01.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.