Now Reading:
“Vincekovo 2020” Bilić: Cilj je postati vrhunsko odredište za sve one koji vole dobru kapljicu
Full Article 3 minutes read

“Vincekovo 2020” Bilić: Cilj je postati vrhunsko odredište za sve one koji vole dobru kapljicu

28. međunarodna izložba mladih vina „Vincekovo 2020.“, najveća takva u Hrvatskoj, održana je u petak u Ludbregu. Mnoštvo posjetitelja uživalo je u više od 500 uzoraka vina iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a najboljima prema ocjenama vrhunskih sudaca dodijeljene su medalje i priznanja.

– Ove smo godine prikupili 543 uzorka. Izlagači nam dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Manifestacija je svake godine sve veća i veća, raste broj uzoraka, ali i kvaliteta vina. Šampioni izložbe su Sauvignon vinarije Kopjar iz Peca među bijelim vinima te Syrah Tomislava Glavića iz Nadina među crnim vinima – rekao je Branko Kežman, predsjednik Udruge vinogradara „Trsek” Ludbreg koja je organizator izložbe.

Ova izložba mladih vina tijekom niza godina održavanja izrasla je u najveću manifestaciju takve vrste u Hrvatskoj na kojoj se okuplja preko 300 vinara.

– Grad i Županija su ove godine ugovorili jedno strateško partnerstvo jer nam je cilj zajedničkim snagama ovu izložbu pretvoriti ne samo u najbolju izložbu mladih vina na sjeveru Hrvatske, nego i pretvoriti u najbolju izložbu takve vrste u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire. Ova izložba je stara 28. godina, ali je i dovoljno mlada i elastična da se može mijenjati, da može postati bolja, da može napredovati i to je ono na što smo posebno ponosni – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić istaknuvši kako na ovom području ima dosta kvalitetnih vinara, što dokazuje i veliki broj zlatnih medalja.

– I sad treba napraviti taj iskorak da se dobije još poneko međunarodno priznanje koje će podići kvalitetu cijeloga kraja, cijele ove vinske regije i da na taj način postanemo vrhunsko odredište za sve one koji vole dobru kapljicu – zaključio je Bilić.

Župan Radimir Čačić rekao je kako je Županija ove godine manifestaciju podržala s rekordnih 120 tisuća kuna. Ujedno je napomenuo kako uvijek treba težiti boljem i kontinuirano napredovati.

– Vinari i vinogradari Varaždinske županije, među kojima ste i vi iz ludbreške regije, možete i morate pokazati svoju kvalitetu. Prošle godine su vina iz naše županije prvi put bila na međunarodnim utakmicama i osvojila su šest najviših svjetskih nagrada. U tom smjeru moramo ići dalje, moramo se mjeriti s najboljima – istaknuo je župan.

m.furlan/sjever.hr 01.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.