Now Reading:
U ponedjeljak očekujte velike gužve na graničnom prijelazu Macelj
Full Article 2 minutes read

U ponedjeljak očekujte velike gužve na graničnom prijelazu Macelj

granica

U ponedjeljak bi moglo doći do velikih gužvi na našem najfrekventnijem graničnom prijelaz Macelj u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prema najavi slovenske granične policije oni se u ponedjeljak spremaju za sindikalne aktivnosti.

Sindikat slovenskih policajaca (SPS) u ponedjeljak će u razdoblju od 8 do 12 sati provoditi “štrajkaške aktivnosti” na dvama graničnim prijelazima, Gruškovje/Macelj i Obrežje/Bregana, potvrdio je u petak taj sindikat. Radi se o već najavljenom svojevrsnom bijelom štrajku kojim policajci žele upozoriti vladu na neispunjavanje dogovora o boljim plaćama i radnim uvjetima – prenosi T portal.

U sindikatu navode da je štrajk usmjeren isključivo protiv Vlade i da njima žele skrenuti pažnju na brojne probleme. No, u tome nisu jedinstveni svi sindikati koji okupljaju slovensku policiju. Policijski sindikat Slovenije (PSS) poručio je da se neće pridružiti štrajku jer, po njima, nema smisla prosvjedovati protiv vlade koja je u odlasku. No, bilo kako bilo bijeli štrajk je na rasporedu u ponedjeljak, a sa njime i gužve na ionako prometnom graničnom prijelazu.

s.kalajdžija/sjever.hr/t portal Foto arhiva 01.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.